Judecătoarea Adriana Stoicescu, despre România: „Țară ce miroase a nepăsare și nesimțire, a indiferență”

adriana stoicescu
Cuib de vise 1000x100

Adriana Stoicescu consideră că singurul semn că România mai este o democrație îl reprezintă libertatea de exprimare, care există prin câțiva ziariști care încearcă să atragă atenția asupra derapajelor. „Țară ce miroase a nepăsare și nesimțire, a indiferență”, spune judecătorul timișorean.

Adriana Stoicescu a făcut o nouă caracterizare a țării noastre. De data aceasta, într-o postare pe Facebook, fostul președinte al Tribunalului Timiș vorbește despre libertatea de exprimare, care ar mai exista în România mulțumită unor jurnaliști.

Singurul semn că România este încă o democrație e libertatea de exprimare, ce se încăpățânează să existe prin câteva redacții. Câțiva ziariști, care nu obosesc să vorbească, să arate derapajele și să încerce să ne trezească din amorțeală, mai țin țara asta în viață. E drept, intubată, cu defibrilatorul alături, dar în viață. Sunt singurii care mai reacționează în fața mizeriilor intitulate pompos proiecte de legi, în fapt niște amenințări pe față, care cred că îi dau vise erotice tovarășului, pe lumea cealaltă. Nici el nu ar fi îndrăznit să viseze că în țara asta judecătorii vor afla ”pe surse” că se modifică legile justiției, în timp ce dregătorii înaltelor porți taie cu creion roșu peste reglementările ce vor guverna justiția mioritică, fără să înțeleagă nimic. Doar că sclavii vor să mai cârpească dreptatea ce, oricum, umblă cu capul spart. Codurile sovietice ale lui Ceaușescu par, azi, monumente de stabilitate și claritate în fața dezmățului legislativ haotic ce pare a avea un singur scop : să pună țara pe butuci”, consideră judecătorul timișorean.

publicitate si promovare in ziar

De asemenea, Adriana Stoicescu este de părere că românii nu mai sunt interesați de modificările legislative, inflație sau prețuri.

O țară ce se stinge, încet dar sigur, înainte de a dispărea cu totul. Țară ce miroase a nepăsare și nesimțire, a indiferență. Miroase a vacanță all inclusive, cu banii strânși un an la ciorap. Miroase a drumuri infecte și neterminate, cu dudui gureșe care îți bagă microfonul în amigdale, întrebându-te serafic ”cum vi se pare drumul pe Valea Prahovei?”. Miroase a hoție la drumul mare. A hamsii stricate și plaje infecte. A prosoape murdare și mobilă mâncată de carii. În timp ce, pe la spatele nostru, cresc și înfloresc legi menite să ne întoarcă în anii 50, cetățenii responsabili și, nu-i așa, cu vocație europeană, se bucură din plin de sfârâitul grătarelor și mititeilor. Berica, pusă la rece, așteaptă consumatorii însetați, dornici de intense dezbateri despre noile silicoane ale vreunei vedete de carton. Că doar nu i-o interesa noile modificări legislative. Sau inflația. Sau prețurile. Singurii care par a înțelege spre ce ne îndreptăm sunt cei câțiva oameni din presă, cu creier și curaj, care, din disperare, urlă în pustiu. Lor le datorăm pojghița ce se cheamă democrație mioritică. Când vor renunța și ei, vom fi morți. Și nu e mult până departe…”, spune fostul președinte al Tribunalului Timiș.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/