Jucători neplătiți de trei luni la Poli Timișoara! S-au depus memorii!

Eliminați de campioana Greciei, Olympiacos Pireu, din turul II al Cupei EHF, alb-violeții au intrat în vacanță cu probleme financiare.

Restanțele salariale compromit planurile de întărire a lotului, iar doi dintre titulari și-au depus memorii pentru a pleca. Poli e, după tur și prima etapă din retur, pe locul 7, cu 23 de puncte, la egalitate cu următoarele două formații mai bine clasate, Dobrogea Sud Constanța și Steaua București. Timișorenii s-au calificat în turneul Final Four al Cupei României pentru al treilea an la rând și se vor bate pentru trofeul care se află în posesia clubului. În acest context, managerul echipei, Dan Dumitru, a precizat că dorea să mai transfere doi jucători pentru ca bănățenii să se poată bate și la titlu, dar a renunțat la idee din cauză că la club sunt probleme cu banii.

Poli Timișoara face parte din clubul de drept public SCM al municipalității din orașul de pe Bega, alături de echipele de baschet masculin și rugbi. Managerii celor trei secții au făcut o conferință comună, la care s-a vorbit de lipsa banilor, iar cei de la baschet și rugbi au spus că Vasile Rușeț, directorul venit din 15 octombrie, îi jignește pe ceilalți angajați. Dan Dumitru, managerul secției de handbal, a dezvăluit că Milos Dragas și Antonio Pribanic au depus memorii pentru a pleca.

În acest moment, toți handbaliștii de la Poli au neachitate salariile aferente lunilor septembrie, octombrie și noiembrie. Din această vară, la echipa de handbal, jucătorii își plătesc chiria și facturile la utilități din salariile încasate. În trecut, secția de handbal avea sponsori care achitau aceste cheltuieli din bani privați. De aceea, presiunea resimțită de întârzierile financiare e și mai mare. Iar situația nu se anunță mai bună întrucât municipalitatea timișoreană va avea cu totul alte priorități în viitorii doi ani, după cum a anunțat primarul Nicolae Robu.