Jucării periculoase pentru copii, descoperite de inspectorii OPC într-un magazin din Caransebeș

jucarii neconforme opc
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Un magazin de jucării din municipiul de pe Timiș și Sebeș a fost închis de Protecția Consumatorilor după ce inspectorii au descoperit în el mai multe nereguli.

Intrăm cu pași repezi în luna cadourilor, lună în care părinții intră în febra cumpărăturilor pentru sărbătorile de Crăciun. Iar cei care au copii mici știu că din ghetuțele Moșului Nicolae sau de sub bradul împodobit în seara de Ajun nu trebuie să lipsească jucăriile. Atenție, însă, de unde le cumpărați, pentru că nu în toate magazinele se vând jucării sigure pentru cei mici.

Asta au descoperit și inspectorii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest în timpul unui control efectuat zilele trecute la un magazin din Caransebeș, care importă produse din China.

promovare banner maxagro

În urma controlului la SC QIAO XIN SRL – magazin produse import China din municipiul Caransebeș, inspectorii noștri au constatat mai multe abateri, precum: textile neconforme, oje în afara datei durabilității minimale(expirate), jucării fără marcaj CE/Avertismente, jucării periculoase, unghii false notificate prin sistem de alertă rapidă Safety Gate, decorațiuni electrice fără marcaj CE, fără denumire importator, fără traducere în limba română”, precizează comisarul – șef al CRPC Regiunea Vest, Mihai Alin Gubandru.

În urma controlului s-au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în cuantum de 14.500 de lei. De asemenea, s-au dispus și două măsuri complementare, oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme și suspendarea activității pe o perioadă de șase luni. Gubandru mai menționează că măsura de suspendare a activității vine ca urmare a unor abateri repetate depistate la același operator economic în ultimele șase luni.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/