Jubileu de argint, acasă, la Caransebeş

po 1000x100px (3)

Jubileul de argint îl prinde pe părintele Martin Neagu la Caransebeș, în fruntea bisericii romano-catolice, liturghia de recunoștință având loc la biserica romano-catolică din Caransebeș, în prezența a numeroși enoriași, dar și a oamenilor care i-au fost alături în cei 25 de ani de activitate.

Părintele Neagu a fost uns în preoție în 25 aprilie 1992, în Domul din Timișoara, de către episcopul de pioasă amintire Sebastian Krauter și în iulie 1992 și-a început activitatea ca vicar al bisericii din Caransebeș. După mai mulți ani de activități misionare la Lugoj și Oravița, părintele Martin Neagu s-a întors în urbea de pe Timiș și Sebeș în anul 1999, iar de atunci și până astăzi slujește în biserica catolică din urbea de pe Timiș și Sebeș.

Părintele Martin Neagu s-a preocupat în permanență de întreținerea în mare grijă a tuturor activităților bisericești: întâlniri cu tinerii, grupe de copii, participarea grupului de tineri catolici din oraș la toate întâlnirile anuale cu sfântul părinte, ultimele două fiind în Spania și Polonia.

1000x200 dacus 02

Cu ajutorul municipalității, biserica veche de aproape 300 de ani a fost renovată în mai multe etape. Astfel, s-a reușit renovarea interiorului și exteriorului clădirii, amplasarea unor clopote electrificate, ceasul din turn a fost reparat și s-a reuşit achiziționarea centralei termică. În acest an, tot cu ajutorul Primăriei Caransebeș, va fi reabilitată sala parohială, acolo unde se desfășoară cea mai mare parte a activității enoriașilor. Din cei 20.000 de lei aprobați prin contract de finanțare din fonduri nerambursabile, acordate de către Primăria și Consiliul Local, va fi refăcut plafonul din această sală, iar anul viitor se dorește zugrăvirea interiorului, ne-a specificat părintele Martin Neagu.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px