Jocurile Olimpice îi inspiră pe reșițeni

Mai mult decât un simplu jogging, stadioanele din Reșița sunt pline în fiecare seară de reșițeni dornici să fie cât mai în formă.

Tot mai multă lume preferă să abandoneze sălile de fitness pentru o alergare pe unul dintre stadioanele din oraș. Fiecare în ritmul său, însă important este că locuitorii de pe Bârzava știu să se bucure de puțină mișcare în aer liber, cât încă vremea le permite.

leader board 728 x 90 px

Fie că sunt sub influența Jocurilor Olimpice de la Londra care i-au stimulat să pășească pe pista de alergat, fie că în fiecare vară se prezintă pe stadioanele din oraș, reșițenii sunt iubitori declarați ai sporturilor.

Mulți dintre cei care se află seară de seară pe stadion, preferă să facă mișcare afară decât în orice sală de fitness, oricât de performată ar fi ea: „Nu se compară nicio bandă de alergat cu alergarea pe viu, pe stadion, unde vezi cum aleargă alte zeci de persoane alături de tine. Parcă nu te lasă să te dai bătut, oricât de greu ar fi la început”, explică o reșițeancă, veterană a stadionului.

Din vorbă în vorbă, tot mai multă lume ajunge să meargă seara la alergat. Prietenii își aduc prietenii, părinții își aduc copiii, și tot așa până când se formează o tradiție: „Pe mine m-a convins prietenul meu să vin. Am zis că merită să încerc, și chiar mi-a plăcut. Se văd dealurile din jurul orașului, e și multă lume. Acuma vin cât de des pot, și în fiecare zi în unele săptămâni”, povestește o puștoaică.

Din păcate însă, stadionul de atletism din Govândari se prezintă în condiţii mizerabile. Câteva minute de alergare pe pista de sub Podul Intim înseamnă şi mult praf în plămâni. Lucrurile stau cu totul altfel în Valea Domanului, pe Stadionul “Mircea Chivu” joggingul fiind o adevărată plăcere.