Joc de glezne pentru Primăria Lugoj! Încep să se anunțe candidații la alegerile care nu au fost anunțate

Plecarea forţată din Primăria Lugoj a primarului ales Claudiu Buciu a deschis deja apetitul pentru alegeri mai multor formaţiuni politice sau candidaţi independenţi, care şi-au anunţat ori s-au anunţat ca pretendenţi la fotoliul de primar. Graba strică treaba este o vorbă care cu siguranţă nu se potrivește în politica românească, astfel că deja municipiul Lugoj are câțiva pretendenţi la fotoliul de primar.

Acest lucru în condiţiile în care există un primar interimar, Bogdan Blidariu, şi, mai mult, alegerile locale nu au încă o dată stabilită clar. Sunt deja numeroase localităţi din ţară care funcţionează de ani buni fără primar ales, în interimat, astfel că, în acest moment, este greu de prevăzut când şi dacă vor fi organizate alegeri la Lugoj.

Primul candidat vine de la București

Cu toate acestea însă avem deja anunţată o primă candidatură, cea a independentului Mihai Heimann, un personaj cunoscut al anilor ’90, când împreună cu Nicu Bădina au fondat la Lugoj firma Heba (Heimann-Bădina), având ca principal obiectiv de activitate distribuţia de uleiuri si accesorii auto. „Dragi lugojeni, vă anunţ că m-am hotărât să candidez la funcţia de primar. Văzând problemele oraşului meu natal, m-am hotărât să candidez pentru a pune în slujba lugojenilor experienţa, priceperea şi onestitatea mea. În anii petrecuţi la Bucureşti am reuşit să îmi fac multiple relaţii politice care mă vor ajuta să rezolv problemele oraşului nostru drag. Voi avea un program amplu şi în premieră vă redau doar trei puncte: voi termina centrul oraşului cât mai repede; voi fi prezent lunar, în prima joi a lunii, la Ceasul Electric pentru a discuta cu concetăţenii mei; lunar voi organiza o conferinţă de presă unde voi prezenta lugojenilor situaţia reală a bugetului şi proiectelor, asigurând o transparenţă deplină. Imnul ales pentru campanie va fi «Ceasul electric» pe care, la îndemnul meu, l-a compus în română prietenul nostru Freddy Stauber. Contez pe votul dumneavoastră şi «Ne pasă de Lugoj!»”.

Dobra, nominalizarea PSD-ului

Reformarea PSD Lugoj a adus ceva schimbări în structura formaţiunii politice, însă nu suficient de importante pentru a da o cu totul altă faţă social-democraţilor. Poate cel mai bun produs al lor din ultimii ani, Cristian Galescu, a fost tras pe linie moartă, astfel că surprize mari în desemnarea candidatului la primărie nu sunt. El va fi Călin Dobra, conform liderului PSD Timiş, Alfred Simonis.

„Pentru Lugoj, Călin Dobra este categoric candidatul PSD. S-a și implicat foarte mult în ultima perioadă în Lugoj. Am apreciat faptul că a putut să o ia de la capăt în Lugoj și să construiască o organizație aproape de la zero. Se implică mai mult decât mulțumitor, din punctul nostru de vedere. A reușit să configureze acolo o structură, o echipă de oameni, are idei, are inițiative, are proiecte, are și o conjunctură, zic eu, care poate fi favorabilă. Faptul că primarul în funcție al Municipiului Lugoj a nesocotit legea și s-a mutat din Lugoj, el fiind primar al Lugojului, nu poate rămâne nesancționat de către lugojeni”, a afirmat Alfred Simonis pentru Express de Banat.

Alte „mişcări de înviorare” au mai apărut şi la USR Lugoj, care chiar dacă nu şi-au anunţat un candidat, preferând să aştepte până când alegerile vor avea o dată clară, solicită mai multă implicare din partea lugojenilor, pe care îi aşteaptă în partid. Alţi posibili independenţi încearcă să devină mai vizibili. În schimb, câştigătorii detaşaţi ai ultimelor alegeri sunt pe nicăieri. PNL Lugoj se află într-o continuă reformă, în care consilierii locali şi conducerea primăriei sunt într-o tabără, iar cei care reprezintă partidul în alta. Motiv pentru care nu se pot gândi la o nominalizare, chiar şi prematură, pentru alegeri.