Jimbolia va găzdui „Primăvara Educației”

image0

Conferința își propune să conecteze profesorii din zona Jimbolia – Sânnicolau Mare – Timișoara până la granița de sud a județului cu modele de bune practici dezvoltate în mediul educațional.

La Jimbolia va avea loc în 31 martie, de la ora 14, la Casa de Cultură, „Primăvara Educației”, un eveniment dedicat educatorilor, învățătorilor și profesorilor.

Organizat de asociațiile „Inițiativă în Educație” și „Colț de Banat”, conferința își propune să conecteze profesorii din zona delimitată de localitățile Jimbolia, Sânnicolau Mare, Timișoara și până la granița de sud a județului cu modele de bune practici dezvoltate în mediul educațional. Invitații „Primăverii Educației” sunt reprezentanți ai comunităților și proiectelor educaționale inEDU, MERITO, SuperTeach și Aspire Teachers, entități ce derulează programe și acțiuni cu impact inovator în educație.

1000x100 casa brutarului

La finalul prezentărilor susținute de Marius Lobază, Andrada Mazilu și Victor Miron, participanții vor avea posibilitatea să ia parte la diferite workshop-uri educaționale. Atelierul „D-ale învățătorilor” (destinat învățătorilor) va fi susținut de prof. înv. primar Alina Iga și Mona Vlai, iar „Bullying: Prevenție și intervenție” (dedicat profesorilor de gimnaziu și liceu) va fi facilitat de Daniela Doru. Prof. Adriana Bălaj va realiza atelierul „Cum pot să cresc implicarea elevilor mei?” (pentru profesori de gimnaziu și liceu), iar prof. înv. preșcolar Mariana Cristina Țerescu va vorbi despre „Gentuța cu praf de stele – schimb de bune practici pentru educatoare”. Atelierul „Predare STEAM pornind de la povești” va fi susținut de prof. înv. primar Andrada Mazilu și Bianca Boroș. Fiecare dascăl participant va avea posibilitatea să se înscrie la unul dintre aceste ateliere.

„Primăvara Educației” este finanțată de Primăria și Consiliul Local Jimbolia, având următorii parteneri: Hambarul cu Carte, Casa de Cultură a Orașului Jimbolia, Muzeul Presei „Sever Bocu”, Televiziunea Jimbolia, Gal Banat-Vest, Team 4 Teen, Cufărul cu Povești, History Made Fun, Piticii Monei, Merito, Aspire Teachers, Timotion, Cărțile pe Față, AETM, Kiddoteka, România Pozitivă și Bucuria Dulapurilor Ordonate.