Jandarmi din patru județe s-au pregătit la Lugoj pentru a fi mai buni în meserie

cursuri jandarmi lugoj
untitled design set 970x90 px

Catedra de Pregătire Militară Lugoj din cadrul Școlii de Aplicație pentru Ofițeri „Mihai Viteazul” București a finalizat seria a doua a cursului de inițiere a subofițerilor, specialitate Ordine Publică.

Cursul s-a desfășurat conform graficului anual al formării continue a personalului prin programe de formare continuă cu scoatere de la locul de muncă, pentru alte activități de formare și dezvoltare profesională a personalului din Jandarmeria Română. Au participat 22 de cursanți, încadrați din sursă externă, din cadrul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Hunedoara, Caraș-Severin, Cluj, Mureș și Harghita.

„Procesul de învățământ s-a desfășurat în conformitate cu programa școlară centrată pe trei unități de competență: unități de competență cheie, unități de competență generală și unități de competență specializate, care au avut în total nouă subcompetențe. Acestea au fost din mai multe domenii de activitate, cum ar fi tactica menținerii, asigurării și restabilirii ordinii publice, juridică, pregătire fizică, trageri cu armamentul din dotare și comunicare. Subofițerii au deprins noțiuni de bază din domenii de pregătire de de referință ale Jandarmeriei române, dând dovadă de implicare, profesionalism și seriozitate pe timpul activității desfășurate, indiferent de de forma de organizare a activității didactice: predare, seminar sau ședință practică”, ne-a declarat șeful catedrei, colonelul Ovidiu Birăescu.

Pe lângă acesta, activitatea didactică a fost planificată, organizată și desfășurată de personalul catedrei format din lt. col. Cornel Hațegan, lt.col. Sebastian Sabău și plt. adj. Călin Protopopescu. Pentru diferite teme de pregătire s-a beneficiat de suportul altor cadre, din alte instituții ale Ministerului de Interne și anume, lt.col. Ioana Chirilov (I.J.J Timiș) și cms. Iulia Enigă (DGA – Serviciul Județean Anticorupție Timiș).

Cea mai mare medie de absolvire, 9.35, a avut-o plutonier Alexandra Bar, din cadrul I.J.J Hunedoara.

„Informațiile acumulate îmi vor fi foarte benefice. Am avut ocazia să întâlnesc niște adevărați profesioniști, care au știut să ne transmită tot ce a fost mai bun. Dacă mi se va oferi ocazia, cu siguranță voi pune în aplicare lucrurile învățate aici”, a spus plt. Alexandra Bar.

În anul de învățământ 01.10.2023 – 30.09.2024, la Catedra de Pregătire Militară Lugoj sunt planificate a se organiza cursuri specifice în domeniul pregătirii militare, precum și on-line pe platforma de e-learning a Jandarmeriei Române. Categoriile de personal participante la cursurile fizice sunt subofițeri, care se vor specializa pe diferite funcții ce le ocupă sau le vor ocupa în viitorul apropiat în cariera lor militară.

Brantner 1000x100px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/