Un jandarm beat la volan a omorât un om!

Un grav eveniment rutier a avut loc în această dimineață la ieșirea din Reșița spre Lupac. Un om al legii a avut tupeul să urce băut la volan, iar gestul său a dus la decesul unei persoane și rănirea celorlalte 3 care se aflau în mașină, alături de el.

Evenimentul a avut loc azi dimineață, în jurul orei 06.00. Rutieriștii, pompierii și medicii de pe Ambulanță s-au deplasat imediat la fața locului, dar nimeni nu a mai putut să salveze viața pasagerului rănit. Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât la volanul mașinii se afla un om al legii. Este vorba despre Andrei Petrescu, subofițer operativ în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin. Acesta este angajat din anul 2006, iar colegii săi spun despre el că la serviciu are un comportament exemplar. „Nu știu să fi avut abateri la serviciu până acum. Nu a venit niciodată sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat Lucian Istrățescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărășeni.


Ghinionul său a fost că azi dimineață, la prima abatere de la lege, a omorât un om. Acesta a urcat la volanul unei mașini, în care se mai aflau alte patru persoane. Într-o curbă la stânga, a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat. O persoană a decedat, iar celelalte sunt rănite ușor. „La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,69 mg/l alcool în aerul expirat”, a declarat în această dimineață pentru „Express de Banat”, Decebal Davidoiu, șeful Poliției Rutiere Caraș-Severin.

Colegii de serviciu ai jandarmului spun că acesta se afla în concediu de odihnă, dar asta nu îi justifică atitudinea. Andrei Petrescu se va supune legii, la fel ca orice alt cetățean care a călcat strâmb. „Se fac verificări, iar la finalizarea lor vor fi luate măsuri împotriva lui, dacă se va dovedi că este vinovat. Din punct de vedere al Codului Rutier, va fi sancționat penal, iar pe linie de serviciu luăm măsurile legale ce se impun”, a precizat Lucian Istrățescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Caraș-Severin.

Reamintim că acesta este al doilea caz în Caraș-Severin, în care un jandarm urcă beat la volan și face victime. În urmă cu câțiva ani, Doru Daș a procedat similar, după care s-a supus legii.

Andrei Petrescu se afla în concediu de odihnă”, Lucian Istrățescu, purtător de cuvânt IJJ Caraș-Severin

 

Foto: infocs.ro