Bradul de Crăciun nu lipsește din casele românilor, dar el poate reprezenta și un pericol. Pompierii de la ISU Timiș vin cu recomandări despre cum trebuie el poziționat și luminat.
Ar fi bine ca bradul să fie amplasat astfel încât să nu blocheze căile de acces şi evacuare. Pomul se va așeza departe de sobe, calorifere sau alte aparate de încălzire și se va lăsa distanţă faţă de perdele, draperii, pereţii acoperiţi cu hârtie sau ţesături. Sub brad nu trebuie să puneți lucruri care se aprind sau ard uşor.
Pompierii recomandă să nu folosiți suport de lemn pentru amplasarea bradului de Crăciun, ci să optați pentru un vas mare umplut cu piatre. Vasul sau trepiedul de metal nu va fi mascat cu vată, hârtie colorată sau alte materiale uşor inflamabile.
Instalaţia de iluminat nu trebuie să fie lăsată aprinsă în perioadele când nu sunt persoane în încăperea respectivă sau pe timpul nopţii. Ghirlandele luminoase trebuie să aibă contactele perfecte cu sursa de energie pentru evitarea scurtcircuitelor. În cazul folosirii unor lumânări sau artificii, acestea se pot plasa numai pe ramurile înalte, astfel încât deasupra flăcării să nu existe ramuri sau ghirlande de hârtie care pot lua foc.