FOTO: Istoria Drapelului în Parcul Tricolorului

Astăzi este Ziua Națională a Drapelului, ocazie cu care reprezentanții ISU Semenic și ai Jandarmeriei Caraș-Severin au defilat în Parcul Tricolorului.

Istoria Drapelului României a răsunat în această dimineață în Reșița, în parcul ce îi poartă numele. Se sărbătoresc astăzi 164 de ani de când a fost stabilit tricolorul ca Drapelul României, în 26 iunie 1848.

Astfel, Drapelul României, în culorile roșu, galben și albastru, a fost ridicat pe Imnul României în prezența autoritățiilor cărășene, dar și a oamenilor veniți în parc special pentru această ocazie: „Vin în fiecare an și chiar îmi face plăcere să urmăresc fanfara și defilările”, povetește un reșițean. De la cei mai mici reșițeni cu sânge de român, până la cei mai vârstnici, cu toții au fost mișcați atât de muzica fanfarei cât și de marșul de defilare al autorităților cărășene, pozat de toată lumea.

Prefectul județului, Silviu Hurduzeu, a sărutat drapelul și a rostit câteva cuvinte nu doar pentru cărășeni ci pentru toți românii: „Dragi ostași, sărbătorim astăzi Ziua Națională a Drapelului, zi în care suntem spiritual mai aproape de toate valorile naționale. Drapelul Național rămâne simbolul apartenenței la același neam.

Ziua Națională a Drapelului se sărbătorește prin două evenimente, în cursul zilei de ieri oficialitățiile cărășene au dat jos drapelul, iar astăzi, după ce preotul Nicoară a binecuvântat steagul, tricolorul a fost ridicat la locul său de cinste din parc.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157630295258618″]