Ironia sorții! Adrian Petrea, adversarul propriei echipe!

După ce a creat la Reșița o echipă care îi poartă numele, Adrian Petrea și-a dat astăzi acordul pentru a antrena prim-divizionara Dunărea Călărași. În primul meci de campionat din 2017, pe 4 februarie, Adrian Petrea și Dunărea Călărași vor avea ca adversară chiar pe… HC Adrian Petrea Reșița!

Adrian Petrea a pus bazele unei academii de handbal la Reșița care în scurt timp a cuprins tot handbalul juvenil masculin din oraș, iar după desființarea HC Caraș-Severin a fost lansată ideea înființării unei echipe de seniori. Care avea să poarte numele fostului internațional al României. După numai un an, Reșița a revenit în Liga Națională, dar au apărut și greutățile financiare, accentuate în ultima perioadă, care au dus la plecările mai multor jucători, inclusiv la retragerea antrenorului Adrian Petrea, după înfrângerea rușinoasă de la Făgăraș.
Acum Adrian Petrea va conduce de pe bancă echipa Dunărea Călărași, pe care reșițenii o învingeau categoric în turul campionatului, 27-17, pe 17 septembrie. De atunci, Reșița nu a mai câștigat niciun meci!

Formația reșițeană se va reuni pe 9 ianuarie, dar în aceleași condiții financiare precare. După cum a declarat coordonatorul de joc Mihai Rohozneanu, ar putea fi cooptați unul sau doi jucători de la Centrul de Excelență de la Sighișoara. Cât despre sprijinul autorităților locale, un buget concret ar putea fi anunțat abia în luna aprilie, când sezonul își va derula partea sa finală.

În ciuda tuturor speculațiilor apărute în ultimele ore, finanțatorul Cristian Pătru a anunțat ferm: „Nu schimb numele clubului. Punct!”