IPJ Timiș reduce poluarea! Își reabilitează sediul din Timișoara

Inspectoratul Județean de Poliție Timiș reduce poluarea. Își va reabilita sediul din centrul Timișoarei, astfel încât va economisi energie și va diminua emisiile de dioxid de carbon.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei din cadrul  reședinței inspectoratului de poliție județean Timiș, din municipiul Timișoara”, în valoare de 18,5 milioane de lei, este cofinanțat de PNRR.

„În cadrul proiectului vor fi desfășurate activități de renovare energetică moderată a clădirii în care funcționează Inspectoratul de Poliție Județean Timiş. Realizarea investiției preconizate urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumul de energie convențională, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, a cheltuielilor cu utilitățile și implicit, protejarea mediului înconjurător”, a transmis IPJ Timiș.

Prin creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei din cadrul  sediului IPJ Timiș se urmăreşte o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de la 151,13 kWh/mp/an, la 71,50 kWh/mp/an; o reducere a consumului de energie primară de la 248,83 kWh/mp/an, la 139,69 kWh/mp/an; nivelul anual estimat al gazelor cu efect de seră la sfârșitul implementării proiectului va fi redus de la 50,06 echivalent kgCO2/mp/an, la 18,70 echivalent kg CO2/mp/an.

celtic transilvania 1000x100px

Lucrările trebuie finalizate până în februarie 2023.