Iosif Armaș a turnat la DNA ca să scape de pușcărie! Despre ruinele de la Herculane n-a suflat o vorbă!

Pe omul care a beneficiat de privatizarea scandaloasă a stațiunii Băile Herculane nimeni pare să nu-l mai întrebe ceva, iar când a fost încolțit de procurori i-a împins pe alții după gratii ca să scape el de negura închisorii!

Judecătorul Tribunalului București, Mircea Moldovan, un corupt până în măduva oaselor după cum au arătat procurorii anticorupție, a pretins și primit de la milionarul de carton Iosif Armaș mai multe chilipiruri pentru a-l ajuta cu o soluție favorabilă în dosarul legat de insolvența SC Argirom Internațional. Nimeni alta decât firma care a primit în mod cel puțin suspect, pe vremea ministrului Dan Matei Agathon, aproape întreaga stațiune Băile Herculane. Stațiune pe care Armaș a avut grijă s-o îngroape aproape iremediabil.

Procurorii au date potrivit cărora magistratul a primit de la Armaș produse alimentare – în data de 13.12.2012, suma de 3.000 lei – în data de 08.05.2013, suma de 1.800 lei – în data de 18.06.2013 și un telefon mobil marca Iphone 4S, în decembrie 2012. În primă instanță a primit pentru aceste fapte, dar și pentru multe altele asemănătoare 22 de ani de pușcărie!

Armaș a scăpat foarte ieftin la Curtea de Apel București, cu un an şi patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de trei ani şi patru luni. Instanța a avut în vedere „atitudinea procesuală sinceră a inculpatului Armaș, care a recunoscut încă din faza de urmărire penală săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa și a dat dovadă că regretă faptele comise, conștientizând impactul negativ al acestora”. Instanța a mai reținut ceva. Și mai important! Și anume, că declaraţiile lui Iosif Armaș „au depăşit limitele unei simple recunoaşteri a propriei vinovăţii, fiind de natură să contribuie la aflarea adevărului în prezenta cauză penală. Mai mult, pe parcursul urmăririi penale, inculpatul Armaș a contribuit la administrarea probelor necesare la aflarea adevărului în prezenta cauză penală”. Astfel, în favoarea omului care a lăsat numai paragină în urma sa au fost reținute dispozițiile art. 19 din OUG 43/2002 privind reducerea la jumătate a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege. Articolul respectiv spune că „persoana care a comis una dintre infracţiunile atribuite prin prezenta ordonanţă de urgenţă în competenţa Parchetului Naţional Anticorupţie, iar în timpul urmăririi penale denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.

Practic, pentru că a turnat la DNA și s-a implicat activ pentru prinderea altor persoane implicate în coruperea mai multor judecători de la Tribunalul București, Iosif Armaș a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare. „Cu privire la modalitatea de executare a pedepsei, instanța apreciază, având în vedere comportarea procesuală sinceră a inculpatului, faptul că acesta, prin declarațiile date, a contribuit la aflarea adevărului în prezenta cauză penală, că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia în regim privativ de libertate, faptul condamnării reprezentând un avertisment suficient de serios privind respectarea legilor pe viitor”, și-au motivat magistrații bucureșteni hotărârea de a nu-l trimite în spatele gratiilor.

Mai mult decât atât, Armaș a considerat că un an și patru luni de închisoare cu suspendare reprezintă prea mult pentru el. A făcut apel, calea de atac aflându-se în curs de soluționare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/