Ionuț Popovici: Ruinarea Reșiței, ascunsă în spatele unor minciuni frumoase!

popovici ionut psd resita

Nelu Popa e acuzat de contracandidatul său că îngropă orașul în datorii după ce s-ar fi hazardat în tot felul de proiecte de depășesc posibilitățile Primăriei Reșița!

Ionuț Popovici, președintele PSD Reșița, avertizează că peste 23 de milioane de euro au fost împrumutați doar în ultimii doi ani de administrația locală condusă de Nelu Popa. „O nimica toată când vorbim despre datorii pe care le vor acoperi reșițenii, nu primarul pe persoană fizică. Cât vor mai crește taxele și impozitele în următorii ani pentru a plăti toate datoriile făcute fără cap? Nu ne spune nimeni, la fel cum nu i-a întrebat nimeni vreodată pe reșițeni dacă le mai pot duce.”, a comentat social-democratul.

Popovici vorbește despre îngroparea Reșiței, despre managementul primarului Popa care ar ruina orașul, lucruri pe care acesta le-ar ascunde cetățenilor. Candidatul PSD pentru Primăria Reșița la alegerile din 9 iunie apreciază că edilul-șef se vede nevoit să scoată bani și din piatră seacă, deoarece Primăria Reșița ar fi ajuns de multă vreme la fundul sacului. Mai mult decât atât, tramvaiul nu v-a fi pus în circulație prea curând, e de părere Popovici.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Pentru a mai stoarce niște bani, pe lângă majorarea taxelor și transformarea tuturor parcărilor în unele cu plată, primarul penelist al Reșiței a găsit varianta de a lista la Bursa de Valori București o emisiune de obligațiuni municipale verzi. Practic, Reșița se vinde frumos pentru 8,8 milioane de euro și promite să dea toți banii înapoi, plus dobânda aferentă, de 7,4% (Euribor la 6 luni + 3,5%) în următorii 10 ani. Garantează pentru asta cu bugetul orașului, adică toate încasările administrației locale, riscul de faliment fiind maxim. Cei 8,8 milioane de euro nu sunt nici pe departe suficienți pentru cât ar trebui să achite Reșița, că așa se întâmplă când îți cumperi Ferrari și apoi te gândești că nu ai din ce să îl alimentezi. Orașul are deja mai multe credite accesate, iar ultimul a fost aprobat chiar la finalul anului trecut, când consilierii locali ai lui Ioan Popa au ridicat mâna pentru un alt credit de aproape 9 milioane de euro. Pe lângă acesta, orașul mai are un credit de 4 milioane de euro luat la final de 2022 și un altul de aproximativ 2,4 milioane de euro datând din vara anului trecut.”, se arată îngrijorat liderul pesedist.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/