Ionuț Popovici: În spitale se alege cine trăiește și cine nu, dar noi facem alegeri!

E candidat pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru un loc în Camera Deputaților, dar și-ar fi dorit ca viețile românilor să nu fie riscate într-o goană iresponsabilă după voturi, așa cum au insistat președintele Iohannis și partidul de guvernământ.

Recordurile negative legate de pandemia COVID-19 se înregistrează zilnic în România, dar asta nu a dus nici la amânarea pentru a doua oară a alegerilor locale, nici la amânarea celor parlamentare, motiv pentru liderul PMP Caraș-Severin să conteste în termeni duri insistența liberalilor de a chema românii la urne la început de decembrie. „Din cauza acestui cancer din politică și anume, goana cu orice preț după voturi, avem alegeri generale la termen. Alegerile locale nu trebuiau să aibă loc. Astăzi sunt peste 10.000 de infectați în România și foarte mulți în județul Caraș Severin tocmai pentru că decidenții noștri au spus: facem alegeri pentru că noi trebuie să fim legitimi. Cum să pui această logică politică deasupra vieții oamenilor?! Italia are un sistem sanitar poate de zece ori mai bun decât avem noi și a fost în colaps. Au murit oameni pe holurile spitalelor. Ferească-ne Dumnezeu să ajungem și noi acolo, dar nu suntem departe. După alegerile parlamentare o să fie prăpăd, asta înseamnă cancer.”, a comentat Popovici.

Candidatul PMP pentru Camera Deputaților spune că prefera chiar să meargă acasă după ce a pierdut funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin decât să fie nevoit să intre într-o competiție electorală care are loc într-un moment atât de nepotrivit, care nu face altceva decât să pună în pericol viețile românilor. Pentru că, de legitimitate acum nu poate fi vorba, gândurile românilor fiind să se ferească pe ei și să-și protejeze familiile de temutul COVID-19. „Preferam orice altceva decât să merg în oraș și să am emoția că dacă pun mâna pe un cărucior de la magazin sau eu știu pe unde și, din greșeală, duc mâna la nas și mă infectez și mă duc acasă și îmi infectez copiii sau familia. Este o mare prostie a decidenților, nu mă poate contrazice nimeni. Uitați-vă la numărul de oameni care mor, uitați-vă că am ajuns la limită la Timișoara, la marele spital suport COVID se pune problema cine trăiește și cine nu. Asta este problema noastră astăzi, nu alegerile locale și nici alegerile parlamentare.”, a mai spus Ionuț Popovici.

(E)