Ionuț Popovici: „Impozitarea banilor trimiși în țară de diaspora e cea mai mare prostie!”

Președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, a dezvăluit principalele teme pe care candidații PMP la alegerile europarlamentare de duminică și-au propus să le rezolve la Bruxelles: subvențiile pentru agricultură, diaspora și unirea cu Moldova!

Popovici, candidat pe lista PMP la scrutinul de duminică, a explicat în primul rând de ce agricultorii români nu pot fi competitivi într-o piață concurențială în care ajung legumele și fructele fermierilor din Spania, Turcia sau Grecia. „Spre exemplu, un fermier român primește subvenție 3.000 de euro pe hectarul de roșii, iar un fermier francez sau spaniol primește 6.000 de euro. Ne mirăm atunci de ce prețul este mult mai mare la noi?! Același lucru se întâmplă și la grâu, și la porumb. Fermierii români sunt nedreptățiți și de aceea e nevoie de o politică europeană unitară atunci când vorbim de agricultură. Numai că asta se poate face doar în momentul în care ai o voce puternică, atunci când faci parte dintr-un grup majoritar și poți să-ți impui punctul de vedere. În politica europeană se negociază absolut tot”, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

O a doua temă căreia PMP îi va da acorda mare atenție la Bruxelles este diaspora, adică peste 6 milioane de români care au mai mult sau mai puțin aceleași drepturi cu cetățenii din țările în care au ales să muncească și să trăiască. „Nu demult s-a creat un subiect pe tema alocaților copiilor care trăiesc în Austria sau a părinților care muncesc în Austria. Nu e în regulă să fi să spui «ție îți dăm mai puțin că tu ești român» sau nu este în regulă să mergă în Italia cu mașina cu numere românești și să îți confiște numerele pentru că nu ai voie să circuli mai mult de nu știu cât timp”, a precizat candidatul PMP pentru Bruxelles.

Intenția Fiscului de a impozita banii trimiși de românii din diaspora rudelor din țară, adusă în discuție de Guvernarea Dăncilă, a fost aspru sancționată de Ionuț Popovici. „Este cea mai mare prostie pentru că, dacă ne uităm pe sumele trimise de diaspora în România, sunt extrem de mari. Acei oameni plătesc taxe și acolo și de aceea vă spun că trebuie o voce foarte puternică pentru ca aceste lucruri să se facă auzite printr-un ecou care să înconjoare Sala Parlamentului de la Bruxelles. Nu se poate altfel. Eu, personal, m-am sătura ca România să fie „ciuca bătăilor” din orice direcție se trage, se trage în România când noi avem drepturi legale ca și celălate state, ca și Germania, ca și Italia, ca și Spania”, a comentat politicianul cărășean.

Un al treilea punct foarte important din Programul electoral al PMP pentru alegerile europarlamentare este Uniunea cu Republica Moldova, punct pentru care insistă foarte mult fostul președinte al României, Traian Băsescu. „Am fost cu dumnealui la Chișinău. Am umblat destul de mult în Europa și nu numai. La Chișinău a fost singurul loc unde am ajuns, am trecut frontiera și nu m-am simțit străin. Mai mult, am intrat într-o sală unde erau în jur de 1.000 de cetățeni moldoveni care țineau steagul României la piept și aveau lacrimi în ochi. A fost unul dintre cele mai emoționante momente pe care eu le-am trăit în această viață”.

banner 970 x 250