Ion Mocioalcă, reales în funcția de secretar al Senatului

Senatorul PSD Ion Mocioalca
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Odată cu deschiderea noii sesiuni parlamentare, au fost stabiliți prin vot secret și membrii Biroului permanent al Senatului. Ion Mocioalcă a fost reconfirmat pe funcția de secretar.

Alegerea membrilor Biroului permanent a fost făcută ieri, în prima zi a noii sesiuni parlamentare. Senatorul de Caraș-Severin, social-democratul Ion Mocioalcă, a fost reales pentru funcția de secretar.

Senatorii au stabilit componența Biroului permanent prin vot secret electronic, cu 89 de voturi „pentru”, un vot împotrivă, o abţinere, în timp ce 17 senatori nu au votat.

Grupul parlamentar al PSD este alcătuit din 48 de de membri și deține două funcţii de vicepreşedinte al Senatului (Robert Cazanciuc şi Paul Stănescu), un secretar (Ion Mocioalcă) şi un chestor (Marius Dunca).

PNL are 39 de senatori şi este reprezentat în Biroul permanent de doi vicepreşedinţi (Virgil Guran şi Sorin Cîmpeanu), un secretar (Roberta Anastase) şi un chestor (Ciprian Pandea).

Grupului USR, cu 21 de membri, îi revine o funcţie de secretar al Senatului în persoana lui Narcis Mircescu şi una de chestor – Sergiu Vlad.

Grupul AUR, cu 12 senatori, este reprezentat în Biroul permanent prin secretarul Sorin Lavric.

Din partea UDMR, cu 9 membri, Tanczos Barna ocupă una dintre cele patru funcţii de chestor al Senatului.

Repartizarea funcţiilor în Biroul permanent se stabileşte la începutul fiecărei sesiuni ordinare, prin negocieri între reprezentanţii grupurilor parlamentare, respectând ponderea numărului de senatori ai fiecărui grup față de numărul total de senatori.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/