Ion Mocioalcă: „Extindem programele tip «tomata» și la cartofi și la strugurii de masă!”

ion mocioalca
explo 1000x200

Succesul pe care l-a avut Programul „Tomata” l-a determinat pe ministrul Adrian Chesnoiu să implementeze același sistem și în privința altor produse, cum ar fi strugurii de masă și cartofii.

„Scăderea la jumătate a prețului tomatelor în piețele din România demonstrează că programele PSD pentru agricultură, bine făcute și bine puse în aplicare, duc la creșterea producției interne de produse alimentare, la diminuarea dependenței față de importuri și, în final, la scăderea prețurilor.”, spune senatorul Ion Mocioalcă.

Conform acestei strategii, ministrul Adrian Chesnoiu a extins acest tip de program la nivelul altor produse, respectiv la legumele din zonele protejate, la strugurii de masă și la cartofi. Pentru ultimele două programe au fost alocate 6 milioane de euro în acest an.

În plus, pentru a preveni dependența de importuri în lunile de iarnă, ministrul PSD a prevăzut în Planul Național Strategic fonduri europene de 50 de milioane de euro pentru construcția unor depozite pentru cartofii de consum.

Sprijinul pentru fermieri se extinde și la finanțarea unor investiții care să le asigure independența din punct de vedere energetic. Guvernul a adoptat actul normativ care permite accesul fermierilor și al antreprenorilor din industria alimentară, la banii europeni din Fondul de Modernizare, în scopul construirii unor facilități pentru producerea de energie regenerabilă.

banner 970 x 250