Ion Chisăliţă a creionat priorităţile oraşului Moldova Nouă

Învestit în funcția de primar al orașului Moldova Nouă în cadrul unei ședințe festive desfășurată la sediul Casei de Cultură, în prezența invitaților și a mai multor lideri județeni ai Partidului Național Liberal, Ion Chisăliță a ținut să precizeze, cu ocazia primul său discurs oficial în calitate de edil, care sunt prioritățile mandatului său, acesta punctând totodată faptul că a sosit momentul pentru fapte, întrucât oamenii au nevoie să simtă cu adevărat la ce anume se rezumă confortul social și condițiile decente de trai.

„De astăzi, în Moldova Nouă, încep să se deruleze toate gândurile și toate proiectele noastre. Sunt onorat de prezența colegilor din PNL. Ea reprezintă o înnobilare a acestei gândiri, mai ales datorită faptului că mizăm pe sprijinul dumneavoastră direct pentru rezolvarea problemelor din Moldova Nouă și, până la urmă, este semnalul că vă pasă de acest oraș așa cum ați afirmat și am afirmat în cadrul campaniei electorale. În aceste condiții nu am niciun dubiu că la Moldova Nouă, împreună, vom face ceea ce trebuie pentru ca urbea să intre în rândul orașelor dezvoltate din țară și nu numai. Victoria din 24 ianuarie ne dă dreptul să sperăm, să fim optimiști vizavi de ceea ce înseamnă un mandat de succes. Voi fi primarul tuturor locuitorilor din Moldova Nouă fără nicio diferență, iar obiectivele pe care le-am prezentat în strategia de dezvoltare, cele pe care le-am făcut cunoscute în campania electorală, le voi realiza fără nicio problemă. Moldova Nouă are nevoie de foarte multe lucruri. Vreau să vă spun că locurile de muncă reprezintă prioritatea zero a acestui mandat. E necesar să ridicăm confortul social și calitatea vieții oamenilor prin infrastructura stradală, prin crearea spațiilor verzi, cum de altfel trebuie să avem în vedere infrastructura școlară și de sănătate. Vom dezvolta turismul valorificând tot ceea ce înseamnă oportunitățile acestui oraș având în vedere zona deosebită în care se află”, au fost primele obiective enumerate de edilul-șef în fața celor reuniți în cadrul instituției culturale.

Conștient de faptul că s-a înconjurat de oameni care pot face ca lucrurile bune să prindă contur în orașul pe care-l va păstori, primarul liberal nu a ezitat să sublinieze, în prezența senatorului și liderului PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a prefectului Cristian Gâfu, a deputatului Dumitru Rujan, dar și în prezența celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Ovidiu Rădoi și Marius Isac, cum ar putea fi sprijiniți concret cetățenii din orașul aparținător Clisurii Dunării începând cu cei responsabili de bunăstarea județului Caraș-Severin până la cei cărora cărășenii le-au acordat votul pentru a fi reprezentați în Parlamentul României:

„Dorim ca toate problemele orașului Moldova Nouă care depind de Consiliului Județean să beneficieze de sprijinul necesar. De asemenea, de la cea mai importantă administrație publică a județului și de la Prefectură ne dorim să promovăm Hotărâri de Guvern benefice. Este vorba despre Hotărâri de Guvern prin care să preluăm patrimoniul Moldomin S.A., asta pentru ca orașul Moldova Nouă să poată avea o altă față și pentru a putea combate poluarea, dacă iazurile vor fi în administrarea UAT-ului. De la Guvernul României, de la parlamentarii noștri, de la Prefectură dorim să promovăm o Hotărâre de Guvern prin care Moldova Nouă să fie declarată oraș turistic. Dunărea, peisajul, relieful și toate aceste bogății ale naturii ne permit să facem din Moldova Nouă un oraș turistic. Aș vrea să precizez că nu mizăm să ni se bage în traistă, ci dorim ca lucrurile pe care le cerem în mod pertinent, necesar să fie rezolvate la timp. Pot să vă mai spun că, în acest moment, noi am trecut de proba teoretică, însă, de mâine, va începe examenul probei practice, un examen care este dur și care se va desfăşura pe parcursul a patru ani”.

Moldova Nouă – o emblemă a Banatului și a României

Încrezător în omul pe care l-a sprijin pentru a ocupa scaunul de primar la Moldova Nouă, senatorul Marcel Vela a ținut să precizeze că nu are niciun dubiu în privința materializării proiectelor gândite de Ion Chisăliță pentru comunitatea sa, fostul ministru al Afacerilor Interne fiind convins totodată că, sub imperiul bunăstării, păcii și voinței, orașul de la malul Dunării poate deveni o emblemă a Banatului și, de ce nu, a României:

„Astăzi, într-adevăr, este un moment important/unic vizavi de tot ceea ce s-a întâmplat în evoluția democratică a alegerilor din acest colț de țară. Dincolo de cele petrecute, stând la această masă, mi-am dat seama că suntem într-o clădire, clădirea Casei de Cultură, obiectiv care a fost modernizat în mandatul precedent al domnului Chisăliță. Atunci când am venit în campanie, Ion Chisăliță mi-a arătat tot ceea ce, cu dragoste și patimă, a reușit să facă pentru Moldova Nouă, precum și ce anume își dorește să realizeze în continuare. Această atitudine am găsit-o doar la primarii pătimași. Cred că Moldova Nouă este pe un drum bun. Fapte, nu vorbe nu reprezintă doar un simplu slogan, ci o realitate în Moldova Nouă pentru că, dacă ne uităm în spate, nu prea vedem fapte. Sunt convins că împreună veți reuși să faceți din acest colț de rai o emblemă a Banatului și a României. Sunt convins că, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean, ai Parlamentului României și ai Guvernului de coaliție, Ion Chisăliță va realiza lucruri care vor rămâne în istoria orașului Moldova Nouă, lucruri bune, lucruri care vor însemna șansa evoluției spre viitor”.