Ioan Popa schimbă imaginea blocurilor comuniste!

Primarul Reșiței ține neapărat să schimbe estetica orașului și pregătește noi proiecte privind atragerea de fonduri europene pentru anveloparea termică a blocurilor de locuințe, pe ciclul de finanțare 2021-2027.

Nu este pentru prima dată când primarul Ioan Popa vorbește despre imaginea tristă și gri a orașului, dată de construcțiile comuniste, și despre dorința sa de a face din Reșița un municipiu cochet și elegant, care să bucure ochii vizitatorilor.

Acesta este și motivul pentru care, de-a lungul timpului, edilul a insistat pe derularea unor proiecte cu fonduri europene pentru anveloparea termică a blocurilor de locuințe. Unele blocuri au fost deja finalizate, la altele încă se lucrează. Ioan Popa speră însă ca, pe ciclul de finanțare 2021-2027, și alte asociații de locatari din Reșița să fie interesate de demararea unor astfel de proiecte: „Mă interesează să schimb puțin și estetic fața orașului, pentru că blocurile astea comuniste sunt primul lucru pe care îl ai în imagine în momentul în care intri în orice oraș din România. Părerea mea este că blocurile care s-au finalizat deja pe Horia au o altă față, sunt puțin mai inteligente, mai elegante, mai frumoase și mai ușor de vizualizat de către oameni (…) Demarează 14 scări de bloc în oraș, în etape, pe axa veche, și pregătim, pe ciclul 2021-2027, să anvelopăm alte blocuri în oraș, iar aici avem nevoie de suport și de sprijin, astfel încât cetățenii să înțeleagă marele avantaj pe care îl dă o anvelopare făcută în mod corect, cinstit, cu lift schimbat, cu geamuri, cu acoperiș, cu ceea ce ați văzut că a început deja să apară în zona Piața Reșița Sud.”, a spus primarul Ioan Popa.

leader board 728 x 90 px