Ioan Popa: „Reșița, tratată ca o comună!”

„O adevărată bătaie de joc!”, reclamă Ioan Popa, după ce Reșița a primit doar 1,65 de milioane de lei, în urma hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin. 

Aleșii județeni au reușit, în sfârșit, să repartizeze suma de 37 de milioane de lei pentru ca primăriile din județ să-și echilibreze bugetele, bani proveniți din impozitul pe venit. După ce în ultimele două luni s-a dus un adevărat război în Consiliul Județean, de această dată, cuțitul a stat în mâinile majorității, formată din PSD-PMP și Pro România, despre care liberalii susțin că a împărțit banii discreționar. Pe de altă parte, social-democrații sunt de părere că s-a făcut dreptate, după ce în ultimii trei ani liberalii au luat spuma, iar ei doar caimacul.

Supărat este și primarul liberal al Reșiței. Orașul a primit 1,65 de milioane de lei, o sumă infimă pentru nevoile unui municipiu reședință de județ, cu proiecte europene de sute de milioane de euro și cofinanțări pe măsură.

„Reșiței i s-a făcut o nedreptate! Municipiul reședință de județ a fost tratat ca o comună. Deci 60 – 70.000 de cetățeni au fost tratați ca 500 de cetățeni. Am înțeles mesajul colegilor din Consiliul Județean. O să procedăm în consecință, o să încercăm să ne reducem costurile de personal, și mergem înainte”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, primarul Ioan Popa.

Reducerea costurilor înseamnă concedieri. 80 de oameni vor pleca din Primăria Reșița, după cum a anunțat, săptămâna trecută, Popa.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Vom face concedieri, pentru că nu voi muta bani din zona de investiții în zona de funcționare, sub nicio formă. Reșița va continua să meargă înainte cu motoarele turate!”, a subliniat primarul Reșiței.

CITEȘTE: Se strânge cureaua la Primăria Reșița! Popa anunță concedieri

Și pentru că voci din rândul social-democraților l-au acuzat pe Popa de teatru ieftin, pe motiv că salariile funcționarilor nu se plătesc din sumele repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale, primarul, în stilu-i caracteristic, e dispus chiar să le deseneze acestora pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile.

Noi aveam un deficit major în cofinanțarea proiectelor europene și ne-am bazat pe o parte din acești bani pentru reechilibrare, care vine exact pentru cofinanțarea proiectelor europene. Faptul că ne-au fost amputate aceste sume, și mă refer la circa șase milioane de lei, mă determină să reduc din personal și să mut bani de la funcționare spre investiții. Asta încerc să explic, dar poate pentru anumiți colegi din PSD este mai greu de înțeles. Pentru cei care nu înțeleg lucrul acesta, eu pot să le și desenez! Pentru că mi-au tăiat din banii de dezvoltare a orașului, o să tai eu din funcționare și o să-i mut în dezvoltare. E simplu!”, a conchis primarul Reșiței.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/