Primarul Reșiței susține că de pe urma proiectelor derulate cu bani europeni în oraș se „hrănesc” și firmele locale.
Administrația locală a reușit în ultimii ani să pună la punct mare parte din infrastructura școlară, iar unele lucrări de reabilitare și modernizare a unităților de învățământ au fost realizate de firme de construcții din oraș. Un lucru bun, susține primarului Ioan Popa, în contextul în care proiectele europene derulate în municipiu aduc beneficii nu doar cetățenilor, ci și mediului local de afaceri.
„Școala «Marius Șandru» a fost finalizată de trei firme din Reșița, vorbesc aici de Cristicons, Electro Eurostar și Calor Grup. Este important să știm acest lucru. Chiar săptămâna trecută mă uitam pe datele de la Ministerul de Finanțe. Datele pe microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii arată că în zona de campioni, pe matematica profitului realizat, din primele cinci-zece firme, mare parte dintre ele au lucrări care sunt generate de acțiunile Primăriei Reșița, la școli, licee etc. Avem, de asemenea, Chris Sketch la centrul multifuncțional din Luncă și grădinița care s-a făcut vizavi de Poliție. Deci, aceste firme se «hrănesc» cu lucrări pe care le-a generat Primăria Reșița, prin atragerea de fonduri europene și nu numai.”, a precizat primarul Ioan Popa.
Iar exemplele de lucrări derulate în oraș cu firme locale au continuat. „La EMZ este o lucrare care se face, într-adevăr, cu ICCO Brașov, dar toată partea de electrice, un contract de peste 1,5 milioane de euro, este contractat de Electro Eurostar din Reșița. Nu mai vorbesc de Electroechipament, care pe partea de tramvai și pe majoritatea lucrărilor de infrastructură mari sunt participanți în lucrări. Iată că, fondurile europene nu numai că aduc beneficii educației, dascălilor, elevilor, prin aceste investiții în spații civilizate și corecte pentru zilele noastre, dar, efectiv, o bună parte din banii care vin de la Bruxelles rămân, cumva, într-o formă sau alta în oraș”, a punctat Popa.