Ioan Popa merge pe verde! Noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice la Reșița

statii de reincarcare electrica
explo 1000x200

Primarul Popa a încurajat mereu mersul pe bicicletă, trotinetă sau deplasarea cu autoturisme electrice, încercând să transforme Reșița într-un oraș verde, cu mijloace de transport nepoluante și prietenoase cu mediul.

În ultimii ani, instituția condusă de Ioan Popa a făcut pași concreți în această direcție, fiind accesate proiecte cu finanțare europeană și guvernamentală pentru modernizarea infrastructurii locale de transport în comun și trecere de la vehiculele convenționale la cele ecologice. Până la finalizarea acestor proiecte aflate în derulare, când vom putea vedea pe străzile orașului noile tramvaie și autobuze electrice, municipalitatea se preocupă de amenajarea unor noi stații de reîncărcare electrică, pe lângă cele existente deja în municipiu.

Zilele trecute, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Reșița, aleșii au aprobat, în unanimitate, actualizarea documentației proiectului tehnic pentru construirea a 12 noi puncte pentru încărcarea electrică a vehiculelor. Potrivit  referatului de aprobare, noile stații vor fi amplasate atât în cartierul Govândari, cât și în zona centrală a municipiului, după cum urmează: Bulevardul Muncii Nr. 19, Străzile Șurianu (Microraion IV), Ștefan cel Mare (Universalul Vechi), intersecție Parcului cu Castanilor (Școala de Beton), Horia, (Tribunal) Calea Timișoarei, Butovăț (Stadion Mircea Chivu), Aleile Daliilor (Piața Agroalimentară Reșița Nord), Hunedoarei (Microraion I), Lipovei (Calea Caransebeșului), Constructorilor (Micro II), și în zona Parcului Industrial.

La ora actuală, în Reșița sunt înmatriculate în jur de 40 de mașini electrice și 130 hibrid. Valoarea totală a investiției, conform devizului general de lucrări, este de 2.993.246,55 de lei, din care 958.447,85 de lei sunt construcții –  montaj. Proiectul privind realizarea investiției a fost depus spre finanțare de municipalitate la Agenția Fondului de Mediu.