Ioan Popa încheie anul pe un ton optimist: „În 12 luni lansăm licitația pentru noul spital!”

popa

Sumele necesare pentru construirea noului spital județean la Reșița ar putea fi alocate prin PNRR, dacă întreaga documentație va fi gata la timp. Valoarea investiției se ridică la circa 150 de milioane de euro.

Zilele trecute, primarul Reșiței, Ioan Popa, a avut o întrevedere la București cu ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, care a dat asigurări că fondurile pentru noua unitate medicală vor putea fi accesate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

celtic transilvania 1000x100px

Am fost personal la București zilele trecute, unde m-am întâlnit cu ministrul Dan Vîlceanu și i-am lăsat memoriul și documentația pentru spitalul județean. Am promisiunea fermă că dacă ne mișcăm suficient de rapid încât să putem accesa fondurile din PNRR, vom avea bani pentru spitalul județean. La această dată, pe SICAP, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, suntem lansați cu Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic, și ar trebui ca, până în luna septembrie sau octombrie, să primim documentația și să lansăm licitația pentru execuția lucrărilor. De asemenea, Planul de Urbanism Zonal al noului spital județean a fost finalizat. Am trimis la Ministerul Sănătății documentația pentru ultimul aviz și eu sunt absolut convins că vom reuși să facem acest proiect, care are o valoare de circa 150 de milioane de euro.”, a declarat edilul.