Ioan Crina este noul viceprimar al Reșiței!

Cele două propuneri pentru funcțiile de viceprimari ai municipiului Reșița au fost la ședința de astăzi, social-democratul Ioan Crina și reprezentantul PP-DD, Valentin Blănariu. Cum un consilier a fost absent, iar cel al PDL, Remus Marta, nu a fost validat încă, Blănariu nu a întrunit suficiente voturi. Prin urmare, votul a fost replanificat.

 Deși ședința ordinară de astăzi nu a avut o ordine de zi foarte stufoasă, plenul a durat mai bine de două ore. În primul rând, din cauza procedurii de vot, aplicată pentru alegerea celor doi viceprimari ai municipiului, iar în al doilea rând, din cauza neînțelegerilor privind validarea mandatului de consilier local al democrat-liberalui, Remus Marta.

Cele două propuneri pentru funcțiile de viceprimari au fost Ioan Crina, din partea PSD, și Valentin Blănariu, din partea PP-DD. Social democratul a obținut 14 dintre voturile aleșilor, în timp ce candidatul Patridului Poporului-Dan Diaconescu, numai 10. Numărul a fost insuficient pentru ca acesta să poată fi validat pe funcția de viceprimar.

leader board 728 x 90 px

„Potrivit legii, viceprimarii trebuie aleși cu jumătate plus unu dintre opțiuni, adică cu 11 voturi în cazul ședinței de astăzi. Prin urmare, doar domnul Ioan Crina este viceprimar al municipiului. Potrivit procedurii, cel de al doilea viceprimar se alege în viitoarea ședință ordinară”, a spus astăzi, secretarul Consiliului Local Reșița, Lucian Bucur.

Consiliul local este incomplet

Deși Consiliul Local ar fi putut să se completeze astăzi, prin validarea mandatului de ales a lui Remus Marta, din partea PDL, membrii legislativului local au amânat procedura pentru o ședință viitoare. Prin urmare, consiliul este în continuare incomplet.

Asta pentru că, după o analiză strictă a dosarului depus de alesul PDL, numărul voturilor din comisia de validare a fost egal. Doi membri s-au pronunțat pentru validare, iar doi s-au declarat împotrivă. „Din punctul meu de vedere, care sunt președintele comisiei, dosarul consilierului Remus Marta este complet. Eu sunt pentru validarea mandatului”, a declarat astăzi, președintele comisiei de validare, Dumitru Secășan.

Un alt membru al comisiei a fost de aceeași părere, însă ceilalți doi au ținut cont de excluderea din PDL a consilierilor care au candidat pentru funcția de consilier. Astfel că, în următoarea etapă, consilierii au decis dacă îl validează sau nu pe Remus Marta pe funcție. Cum cei mai mulți s-au declarat împotrivă, astfel că decizia se ia într-o ședință viitoare.