“Dacă poate cineva să demonstreze că am luat vreun cent, eu singur îmi dau demisia!”

Primarul comunei Fîrliug se jură că e curat ca lacrima şi susţine că trimiterea sa în judecată pentru deturnare de fonduri europene, complicitate la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnatură privată şi schimbarea destinaţiei unor fonduri europene fără drept este o gravă eroare.

Primarul PD-L se apără în faţa acuzaţiilor pe care i le aduc procurorii anticorupţie susţinând că nu a băgat niciun leu în propriul buzunar. Nici DNA-ul nu spune că Ioan Borduz ar fi luat vreun leu din fondurile europene alocate pentru proiectul intitulat „Reţeaua transfrontalieră de sprijin pentru dezvoltarea agriculturii”, ci că i-ar fi cheltuit altfel decât se obliga prin contractul de finanţare nerambursabilă. “Se vede cu ochiul liber. Acolo s-a făcut, nu s-a furat. Nu vreau să fac o aluzie, dar mai e un proiect similar la Dalboşeţ. Să mergeţi să vedeţi cum arată ceea ce s-a făcut la Dalboşeţ, şi cum arată ceea ce am făcut eu la Dezeşti, pe aproximativ pe aceeaşi sumă”, a spus Borduz.

Primarul Fîrliugului susţine că nici dacă ar fi vrut să ia vreun leu din banii europeni nu ar fi putut. “Nu mă tem, nu am de ce să mă tem. Dacă poate cineva să demonstreze că am luat vreun cent, eu singur îmi dau demisia, dar nu am luat niciunul. Nu am cerut niciun ban şi nici nu aveam cum să-l iau pentru că aceşti bani se dau celor care câştigă anumite licitaţii, totul se derulează prin conturi bancare, nu sunt bani cash. Îmi pare rău de un singur lucru, că în România au ajuns să fie condamnaţi cei care fac, nu cei care nu fac”, a mai declarat Borduz, uitând parcă faptul că partidul din care face parte conduce de ani de zile această ţară şi, implicit, justiţia.

Inculpatul Borduz Ioan, în calitate de manager de proiect, a semnat mai multe contracte de lucrări, bunuri şi servicii, între care şi cel privind organizarea unui festival agricol, contractul fiind încheiat între Consiliul Local şi SC Banatica Group SRL, reprezentată de administratorul Udroiu Sorin Ionuţ Claudiu. În vederea calificării firmei sale la această licitaţie, inculpatul Udroiu Sorin Ionuţ Claudiu a inclus în documentaţia de ofertă un contract de prestări servicii pe care l-a falsificat şi în care a consemnat în mod eronat că firma sa (ce are ca principal obiect de activitate lucrările de construcţii) a mai organizat un festival similar”, se arată într-un comunicat al DNA.