Investițiile în infrastructura școlară continuă la Oravița! Primarul Ursu vrea școli de nota zece!

lucrari oravita

Educația rămâne prioritară pentru administrația locală de pe Valea Carașului. Primăria Oravița are în derulare două investiții importante în această direcție, și pregătește noi proiecte.

Una dintre cele mai vechi unități de învățământ din Oravița – Școala Gimnazială ,,Romul Ladea” – a intrat anul trecut  într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, iar în luna ianuarie lucrări similare au demarat și la fostul Gimnaziu de fete „Regina Maria”, unde, la final, își vor desfășura cursurile elevii ciclului primar ai Liceului Teoretic „General Dragalina”.

Educația rămâne o prioritate pentru noi! Am început lucrările de reabilitare la Școala «Romul Ladea», unde se vor investi patru milioane de euro, iar anul acesta am început și restaurarea clădirii fostului Gimnaziu «Regina Maria». De asemenea, am reușit până în prezent să reabilităm toate cele cinci grădinițe și, din toamna anului trecut, am înființat o grupă cu program prelungit și în partea de sus a orașului. Ca și noutate, am făcut program after-school și la Liceul Teoretic «General Dragalina», pentru că aveam doar la «Romul Ladea», venind astfel în sprijinul părinților.”, spune primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Edilul dă asigurări că investițiile în infrastructura școlară nu se vor opri aici. Studiul de fezabilitate pentru reabilitarea și modernizarea Liceului Teoretic „General Dragalina” este în lucru, iar, de curând, administrația locală de pe Valea Carașului a identificat și o parcelă de 4.000 de mp, pe care urmează să se construiască, de către Compania Națională de Investiții, o creșă nouă.

„Cunoaștem nevoile orăvițenilor, și am încercat de fiecare dată să venim în întâmpinarea lor cu soluții concrete. De altfel, știm cât este de importantă educația copiilor noștri, și tocmai de aceea am demarat toate aceste lucrări, pentru că ei sunt viitorul și merită să beneficieze de cele mai bune condiții în școlile în care studiază.”, a punctat Ursu.

banner 970 x 250