Investițiile de modernizare a infrastructurii rutiere continuă la Mehadia!

asfaltari mehadia
explo 1000x200

Întrerupte în septembrie anul trecut, lucrările de modernizare a trei străzi din Mehadia au fost reluate de curând și finalizate zilele trecute. După data de 1 august, constructorul va interveni pentru montarea rigolelor carosabile, anunță primarul Grigore Bardac.

„După cum le-am promis cetățenilor, continuăm modernizarea comunei noastre. Am reușit în această perioadă să asfaltăm străzile Prună, Țigănia Mare și ACH. Pe Țigănia Mare și ACH am avut câteva segmente rămase neasfaltate din toamna anului trecut și acum am finalizat respectivele porțiuni. Lucrările se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Acum s-a turnat covorul asfaltic, iar în urma discuțiilor avute cu constructorul urmează ca, de la 1 august, să se apuce de montarea rigolelor de acostament pe unele străzi și acolo unde terenul permite va monta rigolele carosabile.”, a spus primarul comunei Mehadia, Grigore Bardac.

Edilul a mai precizat că în Mehadia au rămas puține străzi nemodernizate, la acest capitol stându-se mai prost în localitatea Valea Bolvașnița: „În Mehadia vorbim de 5 – 6 străzi care nu sunt asfaltate. La Valea Bolvașnița, în schimb, stăm mai prost cu modernizarea drumurilor, dar nici nu putem să asfaltăm pentru că prima dată trebuie să racordăm gospodăriile la apă și canal, după care vom veni cu asfaltul. La Plugova am asfaltat anul trecut vreo cinci străzi, la fel și în Globurău, trei sau patru, iar drumul județean care traversează localitatea este în curs de asfaltare. Acesta este însă proiectul Consiliului Județean, unde nu intervenim noi, pentru că nu intră în competența noastră. Stăm bine cam pe toate satele aparținătoare, mai puțin în Valea Bolvașnița, dar, repet, nici nu putem face mare lucru aici până nu terminăm cu apa și canalul”.