Investițiile continuă la Oțelu Roșu! Mălăiescu: „Avem proiecte viabile, realizabile!”

otelu rosu

15 proiecte au fost depuse în acest an de administrația locală din Oțelu Roșu pe diferite axe de finanțare, iar la momentul actual, cel puțin șapte dintre ele, vor intra în implementare, dă asigurări primarul Luca Mălăiescu.

Căminul cultural din cartierul Mal, Casa de Cultură Orășenească, baza sportivă de la Gura Jgheabului, construcție creșă nouă, modernizarea podului de la Cireșa și a străzilor rămase neasfaltate în Oțelu Roșu, precum și promenada de pe malul Bistrei, sunt investiții viabile, aflate în diferite stadii de implementare, pentru care Luca Mălăiescu a obținut finanțări din surse externe.

„Reabilitarea căminului de la Mal, depus la Compania Națională de Investiții, se află în stadiul de achiziție, urmând ca după finalizarea licitației, firma câștigătoare să vină și să se apuce de treabă. Mai avem Casa de Cultură, care va fi modernizată tot de CNI, dar și baza sportivă de la Gura Jgheabului, acest proiect fiind în fază foarte avansată. Aici vorbim despre amenajarea bazinului mare de înot și a trei terenuri de tenis de câmp moderne cu nocturnă. De asemenea, mai avem un proiect care vizează construirea unei creșe noi, și pentru care am obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării.”, a explicat primarul orașului Oțelu Roșu.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

În ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere, la Oțelu Roșu sunt puține străzi pe care Mălăiescu nu a reușit să le asfalteze până în prezent. Acestea se vor face însă până în 2024, dă asigurări edilul: „Vom moderniza străzilor Oțelarilor și Theodor Aman, pentru că avem un proiect pe calamități, dar și ultimele zece străzi rămase neasfaltate în oraș, iar aici am reușit să prindem finanțare pentru două proiecte, în valoare totală de 5 milioane de euro, pe Programul «Anghel Saligny». Pe lângă asfaltare, proiectul mai cuprinde și modernizarea trotuarelor, capitol la care stăm prost în tot orașul. De asemenea, s-au primit banii necesari și pentru modernizarea podului de la Cireșa, afectat în urma inundațiilor din anii trecuți.”, a adăugat Mălăiescu.

Șanse mari sunt ca, de anul viitor, locuitorii din Oțelu Roșu să se plimbe pe promenada pe care administrația locală dorește să o amenajeze pe malul Bistrei, un proiect depus încă de acum doi ani la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, și despre care Mălăiescu spune că va schimba radical aspectul orașului.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/