Investiţii, chiar şi cu buget de criză

Bugetul municipului Caransebeş pentru 2012, buget aprobat în unanimitate în ultima şedinţă extraordinară a legislativului local, ajunge la aproape 35 de milioane de lei, cu cinci milioane de lei mai puţin decât în 2011. Asta nu înseamnă însă că administraţia locală va opri investiţiile cu care a obişnuit de câţiva ani.

Primarul Ion Marcel Vela consideră că bugetul este unul mic, de criză, mai ales că, municipalitatea este nevoită să acopere din resurse locale sumele ce trebuiau alocate de Guvern. Aproape 16 milioane de lei au fost repartizate învăţământului, pentru cheltuielile de personal, bunuri şi servicii, în timp ce pentru asistenţă socială au fost alocate peste 2 milioane de lei. Pentru transporturi vor fi cheltuite 3,5 milioane de lei în acest an, pentru cultură, recreere şi religie alte 3 milioane de lei, iar pentru mediu a fost alocat un milion de lei. Ordinea publică înseamnă încă o jumătate de milion de lei. „Aş dori să precizez că, deşi acest buget este unul modest, am găsit resurse pentru a acoperi unele nevoi ale municipiului care nu au fost acoperite de către Guvern, conform legii. Aici mă refer la cheltuielile cu evidenţa populaţiei şi cu creşele din Caransebeş unde, ca să fie acoperite salariile şi să nu avem surprize neplăcute, s-au alocat sume din bugetul local”, a declarat edilul-şef al Caransebeşului.
Chiar şi cu bani puţini, primarul Ion Marcel Vela susţine că investiţiile vor continua în acelaşi ritm alert. Finalizarea sălii de spectacole a Casei de Cultură, extinderea reţelelor de iluminat public, continuarea asfaltării străzilor de interior, modernizarea Pieţei Centrale şi realizarea unor locuinţe sociale pentru persoanele defavorizate din cartierul Balta Sărată sunt doar câteva dintre priorităţile administraţiei publice locale în acest an.

„Vom continua dezvoltarea şi modernizarea Caransebeşului, pentru a ne păstra trendul de cel mai dinamic municipiu din judeţul Caraş-Severin. În acelaşi timp, vom respecta tot calendarul cultural, educaţional, sportiv, de agrement sau de sărbatori şi evenimente spirituale din municipiu pe care l-am avut şi în anii anteriori”, Ion Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş