Investiții pentru viitor! Ample lucrări de renovare și modernizare la Școala Gimnazială Nr. 2

școala 2 (7)

Școala Gimnazială Nr. 2 trece printr-un amplu proces de renovare și reabilitare. Peste 500.000 de lei au fost alocați de la bugetul local pentru ca elevii să beneficieze de condiții mai bune.

Infrastructura reprezintă un element esențial în asigurarea unui învățământ de calitate, lucru luat în calcul și de administrația locală a municipiului, care a înțeles că micii lugojeni au nevoie să studieze în școli care să le ofere resursele și materialele necesare desfășurării unui proces educațional eficient.

De un important proces de reabilitare și modernizare se bucură în prezent Școala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj. Primăria Municipiului Lugoj a alocat 500.000 de lei de la bugetul local pentru desfășurarea unor lucrări care să aducă multiple beneficii pentru elevii care studiază aici, creând totodată un spațiu propice în care profesorii să desfășoare actul educațional.

Astfel, banii au fost utilizați pentru refacerea integrală a terenului de sport și a curții școlii prin asfaltare, etapă precedată de refacerea întregii rețele de canalizare din exteriorul școlii. A urmat amenajarea aleilor din curtea școlii, iar mai apoi instalarea pavajului cu dale pe suprafața a două spații – unul situat la intrarea în școală și altul ce urmează a fi utilizat ca teren de sport pentru copiii din clasele primare. Lucrările desfășurate până în prezent au cuprins turnarea primului strat de asfalt, urmând ca în perioada imediat următoare, de îndată ce condițiile meteo vor fi prielnice, să fie turnat și stratul al doilea, cel final.

Au fost efectuate și lucrări de reparații, respectiv refacerea integrală și compartimentarea unei băi (canalizare, instalații sanitare etc.), au fost igienizate spațiile aferente cancelariei și secretariatului, unde au fost montate podele laminate. Pentru aceste reparații a fost alocată de la bugetul local suma de 45.000 de lei.

În viitor, dacă vor fi atribuite fonduri și la rectificarea de buget, se are în vedere aplicarea tartanului pe terenul de baschet al școlii, dar și amenajarea unei noi săli pentru clasa pregătitoare, asta deoarece începând cu anul școlar viitor Școala Gimnazială Nr. 2 va avea în planul de școlarizare trei clase pregătitoare.

1000 x 100 gif logiscool