Investiții la nivel european în județul Timiș! Centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilități

Consiliul Județean Timiș alocă aproape 13 milioane de lei pentru construirea unui centru de recuperare destinat persoanelor cu dizabilități. Noua construcție prevede un bazin de înot, șase săli de grădiniță, două cabinete medicale, șase cabinete psihologice și 27 de cabinete pentru terapii specifice, spații de cazare pentru părinți și copii, precum și o sală de mese.

Instituția a semnat deja contractul pentru serviciile de proiectare, iar câștigătorul licitației are la dispoziție 120 de zile pentru a realiza atât studiul de fezabilitate, cât și proiectul tehnic. Valoarea totală a investiției publice a fost estimată la aproape 13 milioane de lei, TVA inclus, din bugetul județului.


tm4ua media express de banat (100x1000px)

Această nouă investiție își propune asigurarea accesului unui număr și mai mare de copii și adolescenți cu nevoi speciale la servicii recuperativ-terapeutice, paleta de servicii fiind extinsă atât pentru aceștia, cât și pentru familiile lor. Este inclusă o arie largă de terapii: logopedie, kinetoterapie, electroterapie, ergoterapie, artterapie, meloterapie, sprijin în învățare, psihoterapie, terapie prin joc, stimulare polisenzorială).

Pentru copiii cu deficiențe, centrul de recuperare poate însemna diferența între o viață autonomă și una dependentă de alții. Astfel de servicii sunt o normalitate pentru o țară europeană, pentru o comunitate construită pe respect și sprijin reciproc. Condițiile create vor fi complexe și la standarde înalte, pentru a oferi cele mai bune șanse de recuperare. În plus, facem viața mai ușoară și pentru părinții acestor copii”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități va funcționa în cadrul Centrului de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, o unitate de învățământ aflată sub finanțarea CJ Timiș.

Capacitatea noului centru de recuperare va fi de 300 de copii și adolescenți cu deficiențe, cu vârsta între 3 luni și 18 ani. Suprafața construită desfășurată estimată a noului centru este de 3.200 m2, pe patru nivele – demisol, parter, etaj și mansardă. Investiția este propusă a se realiza în Timișoara, pe Strada Cornelia Sălceanu nr. 11, pe un teren cu o suprafață de 2.360 de metri pătrați.

Serviciul de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic a fost achiziționat, prin licitație, cu suma de 195.000 de lei + TVA.

Sursa foto: Cotidianul

banner 970 x 250