Investiții în sănătate la Moldova Nouă

spital moldova noua
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Pentru a crește confortul pacienților internați la Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă, unitatea medicală a trecut în ultimul an printr-un proces amplu de modernizare.

Dacă până nu cu mult timp în urmă, prioritatea zero a conducerii unității spitalicești din orașul de la Dunăre s-a rezumat la consolidarea echipei de cadre medicale, în ultimele 12 luni, eforturile s-au concentrat pe oferirea de condiții decente pacienților internați și nu numai în cadrul unității medicale.

Din surse financiare proprii sau provenite din bugetul local al orașului Moldova Nouă, conducerea unității medicale a reușit să schimbe mare parte din climatul incintei spitalului, începând de la camera de gardă, care astăzi funcționează pe două linii, respectiv salon pentru partea de Chirurgie și salon Interne, și continuând cu fiecare secție și compartiment în parte. Procesul de modernizare a durat mai multe luni și a constat în schimbarea pardoselilor, a întregii tâmplarii PVC, mobilierul vechi a fost înlocuit cu unul nou, grupurile sanitare au fost modernizate și ele, iar pereții – zugrăviți.

Sebastian Pătroi, managerul unității medicale, spune că modernizările nu se vor opri aici, pentru viitor avându-se în vedere crearea de grupuri sanitare, cu toate dotările necesare, în fiecare salon destinat pacienților.

Și bucătăria spitalului a trecut prin procesul de modernizare, gresia și faianța fiind schimbate, iar corpurile de iluminat au fost înlocuite. Pentru a sprijini activitatea oficiului alimentar de pe fiecare secție, și pentru ca servirea meselor să se desfășoare în condiții optime, vechiul lift pe acest segment a fost înlocuit cu unul nou. La standarde moderne a fost adusă și arhiva unității medicale, prevenindu-se astfel deteriorarea sau pierderea documentelor medicale.

spital moldova noua 2

spital moldova noua 3

spital moldova noua 4

spital moldova noua 5

spital moldova noua 6