Investiții importante, anul acesta, la spitalul din Caransebeș

spital caransebes
untitled design set 970x90 px

Se anunță un an bun pentru spitalul din Caransebeș, care nu doar că nu mai acumulează datorii, dar are bani și pentru investiții.

Managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Adrian Dumbravă, a dezvăluit în cadrul interviurilor Express Live că unitatea medicală a trecut de perioada neagră în care acumula datorii de la o lună la alta, iar balanța contabilă înclină acum în favoarea unității medicale.

„Noi de multă vreme nu am mai acumulăm datorii. De asta am și reușit să plătim datoriile vechi, din profitul pe care l-am avut. Un profit mediu lunar de 700 de mii, până într-un milion de lei. Și pentru că suntem pe excedent, din venituri proprii, am pus în bugetul pentru 2024 un milion de lei pentru lucrări de reabilitare”, a declarat Dumbravă.

publicitate ziar expresb 1000x100

Unității medicale urmează să i se aloce alți 6,1 milioane de lei, pentru lucrări de renovare și dotare cu aparatură medicală. Banii sunt promiși de Ministerul Sănătății, în urma unei solicitări făcute de Primăria Caransebeș. La această sumă, se mai adaugă încă un milion de lei, obținuți pentru spital de parlamentarii liberali cărășeni printr-un amendament depus la Legea bugetului pe 2024.

Vorbim de o sumă de 6,1 milioane de lei, dintre care 2 milioane sunt alocați pentru lucrări de renovare a secțiilor, iar restul de 4,1 milioane de lei sunt pentru dotarea cu aparatură. Dar, mai întâi, aștept să văd banii intrați în cont, după care mă voi bucura cu adevărat, căci viața m-a învățat să fiu puțin mai rezervat. Pe lângă acești bani, pe care așteptăm să-i primim, mai avem promis, pentru că nu i-am regăsit încă în buget și am mai spus-o public, încă un milion de lei, bani aduși de parlamentarii PNL de Caraș-Severin și, cărora, le mulțumesc pe această cale. Banii aceștia sunt destinați pentru reabilitarea blocului operator. Așa că, anul acesta, avem treabă la spital, vom renova și vom dota”, a conchis managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/