Investiții imobiliare în pandemie? Risc sau profit?

Totul sau nimic! Este crezul multor români atunci când vine vorba de a investi în siguranța zilei de mâine si mai exact în domeniul imobiliar, considerat la ora actuală cel mai sigur.

Ne amenință o criză economică? Ne amenință o criză economică? Va scădea prețul locuințelor sau va crește? Are sens să cumpărăm acum un apartament sau sau mai așteptăm? Poate fi exact asemeni unei rulete rusești, ce-i astăzi nu-i mâine. Și totuși, toate acestea sunt întrebări pe care și le pun cei interesați de achiziția unei noi locuințe.

În momentul de față încă nu se discută despre o criză economică sigură, doar de o criză sanitară, dar care nu aduce deloc vânt bun nici pe celălalt front, acolo unde oamenii ascut deja săbiile pentru apărare. Dar cum investițiile imobiliare au fost mereu în topul preferințelor, datorită riscurilor reduse și a rentabilității bune, putem să ne referim la aceste acțiuni ca la un profit, nicidecum un risc, așa cum afirmă alții, și mai ales atunci când investiția este cât se poate de #inspirată. Iar cei care garantează pentru asta sunt analiștii din piața imobiliară.

Este fără îndoială că traversam vremuri de incertitudine economică, pe fondul epidemiei de Covid-19, însă statisticile spun că, după scăderea consemnată în trimestrul 2 din 2020, pe fondul pandemiei, cererea pentru proprietăți rezidențiale a revenit pe creștere în perioada iulie – septembrie, iar asta o arată și cifrele legate de vânzarea apartamentelor din City Center, cel mai modern complex imobiliar din centrul municipiului Reșița. Modernul, siguranța și mai ales confortul au primat atunci când s-a luat în vedere o astfel de investiție.

Legat de contextul pandemic în care ne aflăm, experții apreciază că investițiile în imobiliare sunt mai sigure decât în alte medii, astfel că achiziția unei proprietăți poate fi o decizie bună, în detrimentul economiilor la saltea sau la bancă. Pe termen lung, de peste 5 ani, prețurile apartamentelor vor creste. Este demonstrat istoric că imobiliarele cumpărate corect beneficiază de creșterea valorii lor în timp. Mai mult, din postura de investitor, poți urmări venituri recurente din chirii. Așa că, fie că vrei să cumperi un apartament pentru tine sau pentru a-l închiria, City Center este o alegere inspirată pe termen lung. Ansamblul rezidențial este aproape de toate instituțiile publice, Universitate, spital, gară, supermarketuri, fiind situat chiar în inima orașului. De asemenea, daca vrei sa investești într-o afacere, dar nu dispui de un spațiu sau ești indecis, City Center îți oferă 8 spatii comerciale, situate chiar la demisolul clădirii, compartimentate în funcție de dorința și necesitatea pe care o ai, prin proiectul City Center Emporium.
Și de ce nu, poți avea locuința și afacerea în aceeași clădire?

Complexul imobiliar rezidențial + business investement este structurat pe  8 nivele, primele două nivele vor fi vitrate, cu spatii comerciale si spații destinate profesiilor liberale și afacerilor “on office” https://www.ccresita.ro/emporium/. Cu un design aparte, următoarele 6 nivele alcătuiesc ansamblul ce cuprinde 71 de apartamente cu 2 si 3 camere, dar si apartamente de tip penthouse, cu suprafețe cuprinse între 50 și 220 mp. Parcarea va dispune de 46 locuri interioare/demisol – locatari + 20 locuri exterioare/parter – locatari și 35 locuri exterioare/demisol – public.

Pe o piață cu o astfel de ofertă este evident că și cererea este pe măsură, prin urmare specialiștii de la City Center te așteaptă zilnic să îți ofere toate informațiile de care ai nevoie. Contactează-i la numărul de telefon: 0739 39 50 30 sau pe direct la centru situat pe Strada I.L. Caragiale, nr 16, etaj 3, din Reșița.