Investiții europene la Timișoara și Reșița; peste 3000 de studenți beneficiari

Universitatea Științele Vieții Timișoara

Mai mult de 3.000 de studenți din Timișoara și Reșița vor beneficia de învățământ la standarde europene, în urma unor investiții ce vor fi realizate cu ajutorul fondurilor europene.

ADR Vest transmite că 13 laboratoare și două spații deschise vor fi modernizate, 3 masterate noi vor fi introduse, iar peste 1.000 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile vor avea acces la infrastructură adaptată nevoilor lor.

La Timișoara, peste 2.000 de studenți ai Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” vor beneficia de condiții de învățare comparabile cu cele ale universităților de profil din Vestul Europei, după ce 7 laboratoare vor fi dotate cu echipamente moderne și software de ultimă generație.

În urma investiției, Universitatea de Științele Vieții va introduce trei noi programe de master la Facultatea de Agricultură, Facultatea de Inginerie Alimentară si la Facultatea de Management si Turism Rural, și va oferi 12 burse sociale pentru persoanele aparținând grupurilor vulnerabile.

De asemenea, proiectul include măsuri de accesibilizare pentru persoanele cu dizabilități și alte cerințe educaționale speciale conform conceptului de design universal. Noile facilități vor oferi acces la infrastructura universitară într-un mod egal pentru toți studenții, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități și cu cerințe educaționale speciale.

Investiții și pentru 1.000 de studenți din Reșița

Și la Reșița, Centrul Universitar al Universității Babes Bolay va oferi condiții de învățare și practică la nivel european, datorită fondurilor europene. Aici vor fi dotate și echipate șase laboratoare și două spații comune. Peste 1.000 de studenți care studiază aici vor beneficia de echipamente și tehnologie de ultimă generație, în laboratoarele: Inginerie Inversă, Rezistenta materialelor, Măsurări, MyLabAcc, SmartLab și MyLabAdm; dar și în spațiile EduUBB și Aula Magna.

În plus, persoanele cu dizabilități vor putea beneficia de condiții egale de învățare, atât prin accesibilizarea infrastructurii (un ascensor cu 5 stații va fi montat în corpul A al CUUBBR, iar o platformă de acces – în Aula Magna), cât și prin realizarea de videotutoriale și materiale didactice interactive, în format accesibil, la discipline deservite de laboratoarele cuprinse în proiect. 717.000 de euro vor fi investiți proiect, dintre care 703.000 de euro sunt fonduri nerambursabile.

„Investițiile în educație sunt un pilon central pentru dezvoltarea sustenabilă a regiunii noastre și pentru pregătirea viitoarelor generații de profesioniști. Modernizarea celor două instituții de învățământ contribuie direct la atingerea acestui obiectiv, pentru că oferă studenților și cadrelor didactice instrumentele necesare pentru un învățământ la standarde europene. Proiectele pe care le susținem astăzi prin Programul Regional Vest demonstrează angajamentul nostru de a transforma educația într-un catalizator pentru creștere economică și incluziune socială în Regiunea Vest. Avem convingerea că investițiile de acest tip vor genera un impact pozitiv de durată asupra comunității și pieței muncii locale”, a declarat Sorin Maxim, Director General al ADR Vest.

Ambele proiecte urmează să fie implementate în următorii doi ani.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/