Investiţii de 4 milioane de euro în Băile Herculane

casinoherculane by sungarden

Administraţia locală din Băile Herculane pregăteşte un proiect de 4 milioane de euro. Este vorba de panourile fotovoltaice care vor fi amplasate pe platoul Coronini. Acestea vor economisi aproximativ 15.000 de euro lunar, prin producerea de energie.

Panourile fotovoltaice, care momentan se află în curs de licitaţie, vor fi amplasate deasupra platoului Coronini, din staţiunea de pe Valea Cernei, pe 1,5 hectare. Acestea vor produce aproximativ 09 megawatt, cantitate suficientă pentru a acoperi consumul Consiliului Local, al diverselor instituţii şi al şcolilor. Astfel, prin producerea de energie, acestea vor economisi lunar 10-15 mii de euro. Edilul-şef Nicuşor Vasilescu susţine că panourile fotovoltaice vor asigura şi consumul de energie electrică de la proiectul Aquapark.

publicitate online in ziar Express de Banat

Primăria Băile Herculane aşteaptă de mai bine de jumătate de an avize de racordare de la ENEL Distribuţie Banat: „În vara trecută am fost invitaţi să semnăm contractul de finanţare cu Ministerul Economiei şi nu am putut face acest lucru pentru că ENELUL nu mi-a dat avizul final de racordare în sistem. Această simplă procedură a durat mai bine de şase luni de zile, dar, într-un final, am parcurs toată procedura”, explică Nicuşor Vasilescu, primarul staţiunii de pe Valea Cernei.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Potrivit acestuia, din toamnă vor începe efectiv şi lucrările. Proiectul panourilor fotovoltaice, demarat de primărie, se ridică la 4 milioane de euro.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/