Parcuri de joacă, bordurări, şcoli cu sisteme de încălzire alternative sau ANL-uri! Aşa ar putea fi descris din punct de vedere investiţional anul 2011 pentru oraşul Oraviţa. Edilul-şef al localităţii explică faptul că în ciuda crizei economice, încasările la buget au fost consistente, deşi taxele şi impozitele locale sunt aceleaşi din 2004.
Cu toate că atât de mediatizata criză economică a afectat bugetul localităţilor din Caraş-Severin, oraşul Oraviţa a simţit-o mai puţin datorită investiţiilor private de amploare care s-au făcut acolo. Astfel că, bugetul folosit în folosul comunităţii a fost de 1,6 milioane de lei. Şi pentru anul 2012 suma prognozată este la fel de mare. „În 2011, ne-am ocupat de amenjarea locurilor și a parcurilor de joacă, care chiar lipseau. Părinții, bunicii şi copiii se adună acolo să îşi petreacă timpul liber. Iniţial, am vrut să amenajăm parcurile pornind de la ideea că Agenția pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere ne va da şi finanțare, însă banii nu au mai venit, așa că am finanțat, din bugetul propriu al Primăriei Oraviţa, amenajarea a șapte locuri de joacă. În paralel, ne-am ocupat de bordurare și aleile pietonale din zona Gării”, a spus Ion Goga, primarul oraşului.
Bază sportivă multifuncţională
Prin fonduri de la Compania Națională de Investiţii, executivul oraşului a realizat o bază sportivă multifuncțiuonală în aer liber, care este finalizată deja. „Mai trebuie să primim 330.000 de lei, pe care să îi dăm mai departe, iar apoi încheiem lucrarea şi în hârtii”, a spus primarul. Acesta a adăugat că a amenajat tot prin fonduri guvernamentale un bloc ANL, cu 25 de apartamente, care sunt repartizate deja, iar blocul e funcțional”, spune Goga. Executivul a organizat şi o licitație pentru căminul cultural de la Ciclova, la care lucrările sunt aproape gata. „Am reușit reabilitarea termică a două blocuri prin programul guvernamental, iar în 2012 alte trei blocuri vor primi finanţare”, mai spune edilul-şef, Ion Goga. Nici şcolile nu au lipsit din programul Primăriei Oraviţa. Acestea beneficiază acum de încălzire prin sisteme alternative, iar în viitorul apropiat elevii vor avea parte chiar de o şcoală nou-nouţă, construită cu bani de la Ministerul Educaţiei.