Investiții de 12 milioane de lei în apa potabilă din Timiș

statie tratare apa

Aquatim implementează un proiect de aproape 12 milioane de lei, bani europeni, de extindere a sistemului de apă potabilă în Timiș.

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) se vor construe stații de tratare a apei în zona Secaș și Belinț.  În Secaș se va realiza o nouă stație de tratare a apei, conectată la sistemul SCADA și dotată cu un bazin de preoxidare cu aer și cu clor, o stație de filtrare, o stație nouă pentru oxidare și dezinfecție cu hipoclorit, o stație de pompare apă potabilă spre rețea, un rezervor cu capacitatea de 50 de metri cubi. Lucrările mai includ și realizarea unui foraj nou, echipat cu o pompă submersibilă și a unei noi conducte de aducțiune.

În Belinț lucrările includ de asemenea o nouă stație de tratare a apei, conectată la sistemul SCADA, având următoarele dotări: bazin preoxidare cu aer și cu clor, gospodărie de reactivi pentru remineralizare, stație de filtrare multistrat, stație de filtrare CAG, stație nouă pentru oxidare și dezinfectie cu hipoclorit, stație pompare apă potabilă spre rețea, 2 rezervoare de 200 de metri cubi fiecare și treaptă de tratare nămol. În plus, se va realiza un foraj nou echipat cu o pompă submersibilă și se va reabilita forajul existent.

Durata contractului de proiectare și execuție este de 24 luni, urmate de 60 de luni perioada de garanție.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în peri-oada 2014-2020” are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim.  Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/