Investiții cu bani europeni, în pericol de a se bloca la Timișoara

lucrari retele

Primăria Timișoara semnalează faptul că mai multe investiții cu fonduri europene sunt în pericol de a se bloca din cauza restanțelor Guvernului de 150 milioane de lei.

Semnal de alarmă tras de Primăria Timișoara! Instituția susține că investițiile în infrastructură și servicii publice sunt în pericol de a se bloca din cauza restanțelor Guvernului. Mai precis, Primăria Timișoara are de recuperat peste 150 de milioane de lei de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Acești bani reprezintă plăți restante în cadrul proiectelor cu fonduri europene pe care Primăria Timișoara le derulează.

Din suma totală restantă, 53 de milioane de lei am avansat către firme din bugetul local, pentru a evita blocaje. Practic, Primăria a ajuns să împrumute guvernul. Avem restanțe vechi de la începutul anului. Pentru iluminatul din Botanic așteptăm de 5 luni să primim fondurile din contract. Trebuie să recuperăm banii urgent, pentru că lipsesc în altă parte și am ajuns și noi la fundul sacului. Suma tot crește pe măsură ce lucrările avansează. Blocajul iresponsabil al guvernului nu doar aruncă în haos bugetele locale, ci pune în dificultate și firmele private care realizează lucrările, care au la rândul lor furnizori de plătit. Dacă ministerul nu găsește o soluție rapidă, vom fi nevoiți să îl dăm în judecată, fiind, la rândul nostru, presați de penalități și amenințați cu rezilierea unor contracte”, a spus primarul Dominic Fritz.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Potrivit Primăriei Timișoara, la nivel național, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are restanțe de 800 de milioane de euro. În aceste condiții, Asociația Municipiilor din România (AMR) a făcut marți un apel urgent pentru achitarea datoriilor pentru proiectele finanțate din fonduri europene. Și Primăria Timișoara este membru al acestei asociații.

Proiectele care înregistrează întârzieri la rambursarea facturilor și se confruntă cu riscul de blocaj includ reabilitarea termică a blocurilor, reabilitarea liniilor de tramvai, înnoirea flotei de transport public, construcția de clădiri noi pentru creșe, școli și spitale”, a detaliat instituția.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/