Investiție majoră în comuna Dudeștii Vechi. Noua stație de tratare a apei intră în teste

dudestii vechi de sus

Autoritățile locale din comuna Dudeștii Vechi au finalizat investiția în stația de tratare a apei, iar de săptămâna viitoare, aceasta va intra în teste. Este cea mai modernă din județ, spune primarul Bono Cucalan, potrivit căruia, în scurt timp locuitorii vor putea, astfel, să bea apă microbiologic pură de la robinet.

În această săptămână, cei care au fabricat și instalat stația de tratare a apei din Dudeștii Vechi, reprezentanții firmei Hydroelektrik GmbH, au verificat cum își face treaba echipa de montaj și punere în funcțiune. Luni vor porni stația care intră, astfel, în teste.

„Sunt în progres testele și în una din zilele săptămânii viitoare, în funcție de cum vor ieși rezultatele de la analiza de laborator, o să dăm drumul pe rețea. Luni îi dăm drumul stației, dar va funcționa pe un circuit scurt, încă nu dăm drumul în rețea. O vom face imediat ce vom avea confirmarea de la laborator și va curge apă microbiologic pură prin toată rețeaua și toate branșamentele.”, a declarat primarul Bono Cucalan.

leader board 728 x 90 px

Proiectul privind investiția a fost depus în 2017. Totul a costat aproape 5 milioane de euro, din care doar stația a costat aproximativ 1 milion de euro.

„Este o stație de ultimă generație care tratează apa prin filtrare și ozonificare și rezolvă cea mai mare problemă pe care am avut-o noi, elimină arseniul, în special elimină fierul și toate impuritățile pe care le conține apa. La analiză, nici până acum, bacteriologic, nu am avut probleme, am fost la limita superioară, dar ne încadram, în schimb se mai depășea pe fier, se mai depășea cu mult pe arsen și acești parametri nu am putut să îi reglăm decât printr-o astfel de investiție.”, a mai explicat primarul comunei.

Primăria Dudeștii Vechi a stabilit că în 14 august va organiza și Ziua porților deschise la noua stație de tratare a apei, urmând ca în 15 august să aibă loc sărbătoarea comunei, ruga satului.