Investiţie de peste 6 milioane de euro, după 40 de ani!

Având la bază promisiunile actualului guvern, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă va suferi o reabilitare interioară masivă, după mai bine de patru decenii!


Conform spuselor deputatului Luminița Jivan, unitatea spitalicească de la malul Dunării ar urma să intre în posesia celor 6,2 milioane de euro + TVA, bani meniți să schimbe complet aspectul interior al spitalului (reabilitare interioară și dotarea cu aparatură medicală modernă).

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Spitalul Orășenesc nu a cunoscut o reabilitare interioară din 1976: „De mai bine de patru decenii, în interiorul spitalului s-au făcut mici reparații (zugrăveli). Înlocuirea tâmplăriei exterioare s-a făcut în urmă cu 15 ani, iar cea interioară nu a fost înlocuită niciodată. Instalațiile sanitare, dar și cele electrice au nevoie și ele de o schimbare, nu de cârpeli”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, managerul unității medicale, Sebastian Pătroi.

În privința dotărilor necesare, Pătroi enumeră: „Am vrea ca saloanele să fie echipate cu grupuri sanitare proprii, cu instalație de oxigen care să ajungă la patul bolnavului, sistem de alarmare. Dotarea cu aparatură specifică a fiecărei secții (ecograf, defibrilator, EKG, monitor pentru pacienți etc), precum și dotarea blocului operator și a compartimentului ATI. Toate aceste lucruri ar fi extrem de benefice în condițiile în care ne-am întărit echipa de medici. Asta pentru a le putea oferi condiții bune de lucru”.

banner 970 x 250