Investiție de două milioane de euro într-o hală în care noile tramvaie din Timișoara să poată fi reparate

tramvaie 2
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Primăria Timișoara este dispusă să plătească aproximativ două milioane de euro cu scopul de a construi o hală specială în care noile tramvaie de mari dimensiuni, fabricate în Turcia, să poată fi întreținute. Consiliul Local Timișoara și-a dat acordul privind realizarea acestei investiții.

Primăria Timișoara a început să facă pregătirile necesare pentru momentul în care toate cele 21 de tramvaie de mari dimensiuni, fabricate în Turcia, vor fi livrate. Așadar, marți seara, în ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara a fost votat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea realizării unei hale „integral închisă pentru mentenanța tramvaielor noi”.

În cadrul proiectului se propun a fi realizate: o hală integral închisă, ce va asigura condițiile de temperatură (minimum +5°C), umiditate și praf impuse de către producătorul strungului de rectificat profil bandaj și va avea dimensiunile necesare pentru reprofilarea dintr-o singură trecere a bandajelor de la toate roțile unui tramvai; o groapă de fundare în interiorul halei, ce trebuie dimensionată să susțină greutatea de 18 tone a strungului la care se adaugă și o parte din greutatea de 38.800 kg a tramvaiului gol”, scrie în proiectul de hotărâre.

De asemenea, va fi asigurată amplasarea a 12 elevatoare adaptate tramvaielor noi, cu pupitru de comandă și un pod rulant cu comandă de la sol.

1000x100 (3)

Noua hală va fi construită în depoul STPT din zona Dâmbovița și va avea o suprafață de 656 mp. Valoarea estimată a investiției se ridică la aproximativ două milioane de euro, banii fiind alocați din bugetul local, iar lucrările ar trebui finalizate în cel mult un an. Primăria Timișoara urmează să scoată la licitație proiectarea și execuția pentru acest obiectiv de investiții.

 

 

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/