600.000 de euro în pompe mobile și mașini de intervenție!

Primăria Reșița a reușit să obțină finanțare pentru un al treilea proiect transfrontalier. Acesta vizează o mai bună gestionare a situațiilor de risc care ar putea apărea în oraș, mai ales că în trecut inundațiile le-au dat de multe ori bătăi de cap locuitorilor.

Puhoiul de apă care a inundat cartierul Muncitoresc în urmă cu ani buni, fără ca autoritățile să poată interveni pentru a rezolva imediat problema, va fi istorie pentru oraș. Asta, datorită unui proiect transfrontalier care vizează dotarea serviciului voluntar pentru situații de urgență.

„A fost aprobat un al treilea proiect transfrontalier al instituției noastre, scris împreună cu un oraș partener cu care avem relații de înfrățire: Kikinda, din Serbia. E un proiect de peste un milion de euro. La Reșița se vor întoarce 635.000 de euro pentru că avem o contribuție de 12.000 de euro. Este vorba despre utilajele necesare în situațiile de urgență. Am considerat că ele sunt de o mare necesitate și am găsit o portiță de a atrage bani europeni. Iată că 2 sunt implementate și al treilea va putea fi implementat”, a spus edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu. Practic, proiectul se referă la cumpărarea de pompe mobile, mașini de transport apă și de intervenție în caz de incendiu și necesitate.

De altfel, la cel mai recent plen, consilierii au și aprobat contribuția locală de doi la sută. Proiectul „Flood Prevention-For Better Life Quality” este finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

„Sigur, nu ne vom opri aici, pentru că sunt sesiuni de depunere cu finanțare, iar colegii noștri au fost foarte serioși”, a adăugat primarul Reșiței.