Inundațiile au trecut, dar se anunță ploi!

Mai multe gospodării din Bocșa au fost inundate aseară, din cauza apelor care s-au scurs de pe versanți. Apa a ajuns în gospodării și în 5 case, dar spre orele dimineții s-a retras în matcă.

Oficialii Apelor Române Banat, dar și pompierii de la ISU Semenic au fost în alertă, dar pentru scurt timp, după ce apa din pârârul care străbate cartierul Măgura a inundat 15 gospodării. Au fost afectate curțile a 15 gospodării, iar punctual, în 5 cazuri, au fost afectate și casele oamenilor.

„De pe versanţi s-au scurs cantităţi importante de apă, iar canalizările şi râul nu au mai făcut faţă. În prezent, ne-am mobilizat cu tot ce am avut în dotare, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Bocşa este organizat şi am reuşit să aducem situaţia, cât de cât, la normal. De aici încolo, însă, va trebui să luăm măsuri pentru ca astfel de situaţii să fie evitate. Situaţia persistă de foarte mulţi ani în zonă şi nimeni nu a luat nicio măsură “, a declarat Eugen Cismăneanţu, primarul oraşului Bocşa.

„Apa s-a retras, iar pericolul a trecut. Inundațiile s-au produs din cauza apei care s-a scurs de pe versanți, a spus Dorin Gavril, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Reșița pentru www.expressdebanat.ro

Momentan, după intervenția pompierilor militari, oamenii s-au calmat, dar potrivit meteorologilor, spre seară, la Bocșa, se anunță ploi.