Întrebări și curiozități la muzeu. Tinerele generații se îndreaptă spre artă, istorie și cultură

muzeu in Timisoara vizita de copii
timisoara capitala 2023

Pe foarte mulți din elevi, „Săptămâna altfel” îi găsește la Muzeul Național al Banatului, în lumea unde arta, istoria și cultura sunt surse de inspirație pentru tânăra generație. 

În această perioadă specială, când foarte multe școli au „Săptămâna altfel, Muzeul Național al Banatului a deschis larg porțile, chiar și lunea și marțea, tocmai pentru a primi sutele de elevi curioși. De la întrebări despre viața astronauților și visuri de a ajunge în spațiu, până la impresii despre vizita la muzeu ca fiind „cea mai frumoasă zi din viața lor”, micuții umplu zilele de bucurie și inspirație.

Fie că părinții lor muncesc în străinătate pentru ca ei să aibă șansa să exploreze istoria și arta, fie că sunt pur și simplu încântați de descoperirile făcute, toți elevii demonstrează reprezentaților muzeului,  cât de prețioase sunt vizitele în acest spațiu. Școala Altfel continuă sub îndrumarea colegilor pasionați: Corina Cranciova, muzeograf și Darius Sala. Ei sunt sursă de inspirație nu doar pentru cei care visează la o carieră în domeniul artei și istoriei, dar și pentru cei care se îndrăgostesc pur și simplu de magia muzeului.

copii in vizită la muzeu in Timisoara

copii din Timisoara in vizită la muzeu

Cuib de vise 1000x100

„Le mulțumim, din suflet, cadrelor didactice pentru că îndrumă tinerele generații spre artă, istorie și cultură și, desigur, minunaților elevi care însuflețesc muzeul cu entuziasm și curiozitate! Descoperă. Învață. Inspiră-te. la Muzeul Național al Banatului!”

Chiar dacă suntem în octombrie, soarele strălucește intens și adierea ușoară de vânt dansează printre frunzele în tonuri de ruginiu, făcând să pară și mai atractivă această perioadă, iar cu un astfel de decor natural, Muzeul Național al Banatului are ușile larg deschise, pentru o paletă variată de expoziții, printre care se numără:

„Istoria militară a Banatului” – Bastionul Maria Theresia, parter.
„Spațiile Oravitzan” – Bastionul Maria Theresia, etaj.
„Scuturatul pomilor din rai” de Bata Marianov – Bastionul Maria Theresia, etaj.
„Cosmoteca deSemne Spațiale” – Bastionul Maria Theresia, holul de la etaj.
„Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal” – Bastionul Maria Theresia, parter.
„Logics and shapes” – Bastionul Maria Theresia, parter.
„Artiști din Timișoara în Colecția Herczeg” – Bastionul Maria Theresia, mansarda B1.
„Roșu, galben și albastru” de Irina Dragomir – Castelul Huniade, Sala de Marmură.