INTERVIU. Senatorul Chisăliță: „Legile justiției au fost date prin Ordonanță de Urgență de Monica Macovei! Ceea ce face PSD acum e un proces democratic!” [VIDEO]

Parlamentarul PSD de Caraş-Severin a declarat în timpul unui interviu acordat pentru expressdebanat.ro că dezbaterea în Parlament pe tema modificării legilor justiţiei este o dovadă vie a unui act democratic şi pune numărul celor prezenţi în stradă la mişcările de protest pe seama dezinformării!

Senatorul Ionuţ Chisăliţă a remarcat în primul rând că protestele de la finele săptămânii trecute n-au avut nici măcar pe-aproape amploarea celor generate de Ordonanţa 13 a Guvernului Grindeanu: „Manifestațiile din weekend nu au fost de o așa amploare încât să spunem că fierbe țara. E dreptul fiecărui cetățean să-și exprime nemulțumirea față de un proiect sau altul, așa cum este în momentul de față această nemulțumire pe care oamenii o manifeastă față de legile justiției, dacă am înțeles eu bine. Nu știu dacă mulți dintre cei care manifestă în piață cunosc ce înseamnă aceste legi ale justiției și ce cuprind ele”, a afirmat parlamentarul PSD în Redacția Express de Banat.

Deși respectă dreptul fiecărui cetățean la a-și manifesta nemulțumirea în stradă, Chisăliță nu înțelege de ce au loc aceste proteste acum, când modificările la legile justiției sunt dezbătute în Parlament, și nu s-au întâmplat în momentul în care totul s-a făcut în  baza unei Ordonanțe de Guvern. „Legile sunt făcute în Parlament. Până acum ne-am plâns că acele legi ale justiției nu au fost dezbătute în Parlament. Să ne amintim că legile justiției au fost date prin Ordonanță de Urgență de Monica Macovei! Nu am văzut pe nimeni să iasă în stradă atunci sau când Traian Băsescu a tăiat salariile cu 25 la sută și a impozitat pensiile. Ceea ce face PSD acum e un proces democratic!”, a explicat social-democratul.

Urmăriți mai jos interviul integral acordat de senatorul Ionuț Chisăliță pentru expressdebanat.ro!