Străzile județului Caraș-Severin sunt mai liniștite ca oricând, chiar dacă polițiștii sunt și ei mai puțini ca niciodată!
Într-o informare a comandatului Poliției din Caraș-Severin, comisar-șef Constantin Cătălin Georgescu, privind securitatea și siguranța comunității în trimestrul II al acestui an, se subliniază, la capitolul combaterea criminalității, o scădere cu aproape 10 la sută a infracțiunilor față de aceeași perioadă a anului trecut. Se remarcă faptul au scăzut infracțiunile contra persoanei, infracțiunile de loviri și alte violențe și amenințările, dar și că 70 la sută dintre infracțiuni au fost înregistrate în mediul urban. Asta și pentru că, în medie, 57 de patrule au acționat zilnic pentru combaterea fenomenului infracțional stradal.
Se evidențiază în același raport al șefului Poliției din Caraș-Severin scăderea riscului rutier, accidentele și consecințele grave ale accidentelor fiind pe un trend în scădere. S-au înregistrat mai puține accidente grave și mai puțini morți. Este însă și un capitol care îngrijorează. 21 de șoferi au fost prinși sub influența substanțelor psihoactive!
Creștere s-a înregistrat în schimb la infracțiunile economice, dar acestea nu vizează fapte cu pericol social deosebit.
Tot în trimestrul II al anului s-au primit mai multe apeluri nejustificate la 112 decât în perioada similară a anului trecut. 40 la sută dintre apelurile la 112 nu se confirmă!
Un alt aspect important la care face referire comisarul-șef Georgescu e legat de deficitul de personal, care a fost în mod constat de peste 18 la sută. Chiar și așa, au scăzut infracțiunile judiciare, infracțiunile stradale și infracțiunile de amenințare. Au crescut ușor însă infracțiunile de înșelăciune, dar lumea interlopă pare redusă la tăcere.
„Am înregistrat scăderi în cea mai mare parte la toate infracțiunile din categoria contra persoanei și contra patrimoniului, nu au fost înregistrate fapte de mare violență în spațiul public, nu avem grupări infracționale care să genereze conflicte stradale.”, a raportat șeful IPJ Caraș-Severin.
Obiectivul stabilit prin Planul de activități al IPJ Caraș-Severin, ca 77% dintre apeluri să aibă un timp de intervenție sub 10 minute, nu este îndeplinit, dar polițiștii cărășeni n-au fost departe. S-au încadrat în cele 10 minute în 73,1 la sută din cazuri. „Am reușit să ne îndeplinim în mare măsură obiectivele asumate.”, a concluzionat comandatul Poliției din Caraș-Severin.