Intensificarea vaccinării dă roade. Nici un caz de rujeolă în Caraș-Severin în 2018!

untitled design set 970x90 px

Intensificarea vaccinării și, mai ales, urmărirea și recuperarea copiilor rămași nevaccinați dă rezultate, în județul Caraș-Severin nefiind înregistrat nici un caz de îmbolnăvire cu rujeolă.

Și asta în timp ce anul trecut județul nostru a dat startul în declanșarea epidemiei. A fost chiar lider național la numărul de îmbolnăviri luni bune, trei persoane plătind cu viața această contraperformanță medicală.

Din fericire, intervenția rapidă a DSP Caraș-Severin printre medicii de familie, dar și a Ministerului Sănătății, care a mărit sumele primite de cabinetele medicilor de familie pentru vaccinare, a făcut ca numărul persoanelor care rămân nevaccinate să scadă tot mai mult, chiar dacă și astăzi aproape jumătate dintre copiii catagrafiați nu fac la timp sau nu fac deloc acest vaccin ROR.

publicitate ziar expresb 1000x100

Pe de altă parte, în țară, îmbolnăvirile cu rujeolă cresc, din nou, îngrijorător. Un număr de 208 cazuri de rujeolă au fost confirmate în 16 județe și în București, în ultima săptămână. În perioada 2-6 iulie nu au fost înregistrate decese, informează Institutul Național de Sănătate Publică. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 06.07.2018 este 14.596, din care 59 de decese. Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală, mai arată sursa citată.

Directorul executiv al DSP Caraș-Severin, Dănilă Miloș, face apel la toți factorii care pot ajuta vaccinarea să se implice pentru a scădea cât mai mult rata celor care refuză vaccinarea. În același timp, spune Miloș, se lucrează permanent ca stocurile de doze de vaccin să fie suficiente, astfel încât medicii de familie să nu aibă sincope în vaccinare și insistă că vaccinul este cea mai sănătoasă măsură de prevenție. „Sunt și efecte secundare la vaccinuri, dar undeva la 1%”, spune Miloș, așa că asumarea riscului de a rămâne nevaccinat nu se justifică.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/